Spor Marsel İlhan: Kariyerimin en yüksek noktasındayım

Marsel İlhan: Kariyerimin en yüksek noktasındayım

Paylaş
Marsel İlhan: Kariyerimin en yüksek noktasındayım

Milli tenisçi Marsel İlhan, "Burada topladığım puanlarla dünya sıralamasında 80'in içine girmeyi garantiledim. Maçı kaybettim ancak kariyerimin en yüksek noktasına ulaşmak benim için önemli" dedi.

Dubai Tenis Şampiyonası’nda tek erkekler çeyrek finalinde karşılaştığı dünyanın bir numarası Novak Djokovic’e 2-0 yenilerek elenen milli tenisçi Marsel İlhan, kaybetmesine rağmen topladığı puanlarla dünya sıralamasında 80’in içine girerek, kariyerinin en yüksek seviyesine ulaşmasının önemli olduğunu söyledi.

İlhan, 8 "grand slam" şampiyonluğu bulunan Djokovic’e yenilmesinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, rakibinin kortta çok hızlı olduğunu belirterek, "Dünden bu yana belinde yaşadığı ağrılar nedeniyle maça girmeyi başaramadığını" dile getirdi. 27 yaşındaki tenisçi, uygulanacak tedavinin ardından 6-8 Mart’ta Mersin’de düzenlenecek Davis Kupası ilk turunda Güney Afrika ile karşılaşacak Türk Milli Takımı kadrosuna katılacağını bildirdi. Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) Dünya Turu 500 Turnuvası’nda, elemelerden gelip çeyrek final oynamasının kariyeri için bir ilk olduğunu söyleyen İlhan, "Burada topladığım puanlarla dünya sıralamasında 80’in içine girmeyi garantiledim. Maçı kaybettim ancak kariyerimin en yüksek noktasına ulaşmak benim için önemli" dedi.

"Artık daha basit ve puan odaklı oynuyorum"

Bu sezon, uzun süredir antrenörleriyle konuştuğu gibi oyun mantalitesini değiştirdiğini belirten İlhan, şunları kaydetti:

"Artık daha basit ve puan odaklı oynuyorum. Bunun yanı sıra rakibime daha zor puan vermeyi amaçlayan bir oyun benimsedim. Sıralamada kariyerimin en iyi derecesine ulaşmamın arkasında bu mental değişim yatıyor. Yıla başlarken öncelikli hedefim, ilk 100’e girmekti ve bunu başardım. Kısa vadede sıralamanın 70’inci basamağına kadar yükselmek ve orada kalıcı olmak istiyorum. Sonraki hedefim ise ilk 50’ye girmek."

Haberin Devamı