Spor Marsel İlhan'dan tarihi başarı

Marsel İlhan'dan tarihi başarı

Paylaş
Marsel İlhan'dan tarihi başarı

Milli tenisçimiz Marsel İlhan, Wimbledon'da ana tabloya yükselen ilk Türk tenisçisi oldu

Roehampton'da oynanan Wimbledon elemelerinin 11 numaralı seribaşı olan İlhan, ilk turda Belçikalı Bemelmans, ikinci turda Sloven Bedene'yi geçtikten sonra Hırvat Roko Karanusic ile karşı karşıya geldi.

Son 4 sezonda Wimbledon'da ana tablo oynayan 28 yaşındaki Hırvat Karanusic ile mücadele eden Marsel İlhan, 7-5, 7-6'lık setlerle galip gelerek Türk tenis tarihine geçti.

Karşılaşmanın ilk setinde servis kırdırarak 4-3 geriye düşen genç raket, çabuk toparlanarak bir oyun sonra rakibine karşılık verdi. 5-5'ten sonra iyi servisleriyle skoru 6-5'e getiren Marsel, 12. oyunda servis kırıp ilk seti noktaladı.

İkinci sete iyi başlayan taraf Roko Karanusic oldu. Marsel ilk oyunu puan vermeden kazanmasına karşın 3-1'i bulan Karanusic, 5-4'te set için servis attı. Bir oyun önce iki fırsat tepen Marsel, bu setteki üçüncü servis kırma puanını kaçırmadı ve skoru yeniden eşitledi.

Uzayan ikinci seti 7/4'lük tie-break oyunu ile noktalayan İlhan, iki set öne geçti. Zorlu geçen ilk iki seti kazandıktan sonra rahatlayan milli tenisçi, iki kez servis kırdığı son seti 6-2 kazanarak adını ana tabloya yazdırdı.

Daha önce iki kez elemede kaybettiği Wimbledon'daki bu ana tablo deneyimi, Marsel İlhan'ın Amerika Açık ve Avustralya Açık'tan sonra üçüncü grand slam'i olacak. Genç raket, her iki turnuvada da ilk turu aşıp son 64 arasına kalma başarısı göstermişti. Tenisdunyasi.net

Haberin Devamı