Spor Marsel tarih yazdı

Marsel tarih yazdı

Paylaş
Marsel tarih yazdı

Milli tenisçi Marsel İlhan, Wimbledon Tenis Turnuvası'nda 2. tura yükseldi, tarihi bir başarıya imza attı

Maçın bir saate yakın süren ilk setinde 7/4'lük tie-break ile gülen Marcos Daniel, bu sette 5-4 geriye iken Türk tenisçinin servisini kırmayı başardı ve ilk seti çevirdi.

İkinci sette mükemmel servis kullanmasına karşın yedinci oyunda servisini Daniel'e kaptıran Marsel, 6-4 ile iki set geriye düştü. Üçüncü setin başında ise İlhan'ın geri dönüşü başladı.

Üçüncü oyunu 0/40'tan çeviren Marsel, rakibinin ikinci servise düştüğü nreredeyse tüm puanları (10/11) toplayarak arka arkaya dört oyun aldı ve maça döndü.

Dördüncü setin başında kırdığı servisle 3-0'ı bulan ve bu avantajını setin sonuna kadar koruyarak maçı final setiner taşıyan genç raket, son sette ise tam anlamıyla şov yaptı. Marsel, 24 dakikalık son seti 6-1 kazanarak adını ikinci tura yazdırdı.

KARİYER REKORU KIRDI

Marsel İlhan, üç saat süren maçta kaydettiği 31 ace ile kariyer rekoru kırarken, direkt puan vuruşlarında da Brezilyalı rakibine 84-56'lık üstünlük sağladı. Marsel'in ön kortta yüzde 70'lik başarı tutturması da (28/40) önemli bir veri olarak öne çıktı.

Milli tenisçi, çarşamba günü ikinci turda Victor Hanescu ile oynayacak. 31 numaralı seribaşı olan Rumen raket, 6-7, 7-6, 6-3, 1-6 ve 7-5'lik setlerle adını ikinci tura yazdırırken, kortta tam 3 saat 47 dakika kaldı.

Hanescu, daha önce beş kez raket salladığı Wimbledon'da üçüncü turu geçme başarısı gösteremedi.

Haberin Devamı