Spor Marsilya'nın liderlik keyfi

Marsilya'nın liderlik keyfi

Paylaş
Marsilya'nın liderlik keyfi

Fransa Ligue 1'de 32. haftayı 3 puanla kapatan Marsilya, şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin puan kaybetmesiyle liderlik koltuğuna oturdu

Haftanın son maçında Nice’i ağırlayan Marsilya, liderlik şansını iyi değerlendirdi ve Arjantinli orta saha oyuncusu Lucho Gonzales’in mükemmel bir performans sergilediği maçı 4-1 kazandı.

Marsilya, bu galibiyetle puanını 62’ye çıkardı ve bir maç eksiğine rağmen haftayı Auxerre’in iki puan önünde lider olarak kapattı. Haftayı kârlı kapatan bir diğer ekip, Nancy deplasmanına çıkan Auxerre oldu.

LYON VE LILLE 1 PUANA RAZI

Şampiyonluk yarışının en büyük adaylarından Lyon, Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükselmenin verdiği moralle çıktığı Lille maçında beraberliği zor kurtardı.

Lyon, Lille’in forvet oyuncusu Pierre-Alain Frau’nun 62. dakikada attığı gole 71. dakikada, Brezilyalı savunma oyuncusu Cris’in attığı kafa golüyle cevap verdi. Lille’de Ricardo Costa 70, Lyon’da ise Maxime Gonalons 78. dakikada kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

BORDEAUX, ŞAMPİYONLUK ŞANSINI ZORA SOKTU

Ligde 10. haftada devraldığı liderliği geçen hafta devreden ve şampiyonluk yarışında bir anda geriye düşen Bordeaux, aldığı kötü sonuçlara bir yenisini ekledi ve Paris’te oynanan maçta, Paris Saint Germain’e 3-1 yenildi.

MEVLÜT BOŞ GEÇMEDİ

Bordeaux kalecisi Ulrich Rame, maçın henüz 31. dakikasında, ceza sahasının dışında topa elle müdahale ederek kırmızı kart gördü ve oyunun gidişatında belirleyici bir rol üstlendi.

Paris Saint Germain, bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü ele geçiren taraf oldu ve 35. dakikada Sylvain Armand, 75. dakikada Mevlüt Erdinç ve 86. dakikada Guillaume Hoarau’nun attığı gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı. Bordeaux’nun tek golünü 80. dakikada Ludovic Sane attı.

HAFTANIN SONUÇLARI

Monaco: 2 (Nene 61, Ouwo Moussa Maazou 78) Valenciennes: 1 (Milan Bisevac 37)
Lorient: 1 (Sigamary Diarra 13) Stade Rennes: 1 (Romain Danze 42)
Sochaux: 0 St Etienne: 2 (Loic Perrin 42, Gonzalo Bergessio 64)
Le Mans: 2 (Roland Lamah 1,70) Montpellier: 2 (Karim Ait Fana 13, Souleymane Camara)
Lens: 3 (Toifilou Maoulida 32,49,67) Boulogne: 0
Toulouse: 4 (Paulo Machado 9, Franck Tabanou 65,75, Andre-Pierre Gignac 85) Grenoble: 0

GOL KRALLIĞINDA ZORLU YARIŞ

15 Mamadou Niang (Marsilya)
14 Nene (Monaco)
13 Lisandro Lopez (Lyon)
Mevlüt Erdinç (PSG)

Asamoah Gyan (Stade Rennes)
Kevin Gameiro (Lorient)

GELECEK HAFTANIN MAÇLARI


Auxerre - FC Lorient
Boulogne - Marsilya
Grenoble - Sochaux
Nice - Lens
Rennes - Nancy
Valenciennes - Le Mans
Bordeaux - Lyon
Lille - Monaco
Montpellier - Toulouse
Saint-Etienne - PSG

3

Haberin Devamı