Bilim - Teknoloji Masa ile gelen sürpriz!
Paylaş
Masa ile gelen sürpriz!

İnternetten aldığınız ucuz ve sıradan bir masanın içinde bunları görseydiniz, siz ne yapardınız?

Eğer internet üzerinden aldığınız bir ürünün içerisinden yüklü miktarda para çıksa ne yapardınız? Kaç kişinin başına böyle bir olay gelir bilinmez ama Connecticut'ta yaşayan Noah Muroff'un başına gelen olay tam olarak bu.

Haberin Devamı

Şimdi kendinizi bu adamın yerine koyun. İnternet üzerinden (Craigslist) 200 dolar karşılığı bir masa alıyorsunuz. Eve getirip içeri sokmaya çalışıyorsunuz ancak masa kapıdan tam olarak sığmıyor. Bunun üzerine masayı, içeride tekrar birleştirmek üzere, parçalarına ayırmaya başlıyorsunuz. Bu sırada gözlerin birinin arkasına saklanmış plastik bir torba buluyorsunuz. Tabii ki bu sizi endişelendiriyor çünkü bu torbanın içerisinden hemen her şey olabilir. İçerisinde uyuşturucu türü bir şey olmaması ümidi ile (sonuç olarak bunu açıklamak oldukça zor olabilir) torbayı dikkatlice açıyorsunuz. İçerisinde ise bir miktar para buluyorsunuz. Parayı saydığınızda ise tam olarak 98.000 dolar olduğu ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Bu miktarda para bulmak tabii ki beraberinde bazı soruları getiriyor. Kim bu kadar yüklü miktardaki parayı masa gözü arkasına saklar? Daha önemlisi niye böyle bir şey yapar? Paranın orada olduğunu bilecek biri var mıdır ve paranın orada olduğunu kanıtlayabilir mi?

Bu soruların cevapları değişebilir ancak Muroff ailesi için sadece bir cevap bulunmakta. WTNH-TV'nin haberine göre, Noah Muroff bir haham ve bu parayı Tanrı'nın bir hediyesi olarak bile kabul etmesini mümkün değil... WTNH'ye durumu açıklarken "Eşimle anında birbirimize baktık ve 'Bu parayı sahiplenemeyiz.' dedik." diyor.

Bunun üzerine Muroff masayı aldığı kadını alıyor ve durumu açıklıyor. Kadının verebildiği tek cevap ise "Aman Tanrım!" oluyor. Kesinlikle kabul edilebilir bir cevap sayılabilir.

Peki bu para, nasıl oldu da masanın içine girdi? Haberimizin ikinci sayfasında...


Nereden geldi bu para?

Tabii ki bu noktada paranın nereden geldiğini merak edebilirsiniz. Adını sadece Patty olarak veren masanın eski sahibi paranın ona kalan bir miras olduğunu söylüyor. Uzun süre önce saklanmış ve garip bir şekilde unutulmuş.

Patty, Muroff'a gönderdiği teşekkür mektubunda "Dünyadaki pek çok insanın beni arayarak yaptığını yapacağını düşünmüyorum." cümlesi yer alıyor. Tabii ki pek çok kişi Patty'ye katılıyordur. Ve pek çok kişi de parayı kendilerine saklamayı tercih ederdi.

Haberin Devamı

Yahoos'in söylediğine göre, Muroff, dört çocuğu da dahil olmak üzere, bütün ailesini dürüstlüğün önemini anlamaları için Patty'nin evine götürmüş. Söylenene göre Patty, satış parasını iade etmek ve bir ödül vermek için ısrar etmiş.

Hikayeden çıkarılacak en önemli ders mi? Eğer internet üzerinden bir şey satıyor iseniz tüm cep ve gözlerini kontrol edin ve içerisine para veya değerli bir şeyler saklamadığınızdan emin olun. Çünkü bu kadar dürüst birine denk gelmeniz çok küçük bir ihtimal...

Resimlerle: Açık artırma ile satılan en tuhaf ürünler...

Kaynak: CHIP Online