Spor Masa tenisinde rekor transfer

Masa tenisinde rekor transfer

Paylaş
Masa tenisinde rekor transfer

Çin'in Shanxi masa tenisi kulübü, Guo Yan'ı 2 yıllığına kiralamak için 11.33 milyon Yuan (yaklaşık 2.5 milyon TL) ödedi

Yerel basındaki haberlerde, bu ücretin şu ana kadar masa tenisinde bir oyuncu için ödenen en yüksek transfer ücreti olduğu belirtildi.

2005 Dünya Şampiyonasında 2. olan 26 yaşındaki Guo, transfer ücretinin 1.2 milyon Yuanını (yaklaşık 250 bin TL), eski kulübü Pekin 3.25 milyon Yuanını (yaklaşık 700 bin TL), Çin Masa Tenisi Federasyonu ise 6.8 milyon Yuanını (yaklaşık 1,5 milyon TL) alacak.

Çin Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Liu Fengyan, Guo’ya en yüksek transfer ücretini öneren Shanxi kulübünün oyuncuyu 2 yıllığına kiraladığını belirterek, bu kadar yüksek bir ücret ödenmesini beklemediklerini söyledi.

ÇİN'DE EN ÇOK İZLENEN SPOR, MASA TENİSİ

Zengin şirketleri Çin masa tenisi ligine çekmeyi planladıklarını kaydeden Liu, bu transferin ligin değerini gösterdiğini ifade etti. Çin’de basketbol ve futbolun son yıllarda popülaritesi artsa da, masa tenisi en çok izlenen spor durumunda.

10 takımın mücadele ettiği Çin Masa Tenisi Süper Ligi maçları ulusal televizyondan yayımlanıyor. Çin’de masa tenisinde eski transfer rekoru, erkeklerde olimpiyat şampiyonu olan Ma Lin’e aitti. Ma, 2006’da 5 milyon Yuan (yaklaşık 1,2 milyon TL) karşılığında bir yıllığına Shanxi takımına transfer olmuştu.

Haberin Devamı