Beden Sağlığı Masaj koltuğuna oturmadan bir daha düşünün!

Masaj koltuğuna oturmadan bir daha düşünün!

Paylaş
Masaj koltuğuna oturmadan bir daha düşünün!

Alışveriş merkezlerindeki masaj koltukları da hem ucuz hem de kısa sürede rahatlama vaat ettiği için tercih ediliyor. Peki bu masaj koltukları ne kadar sağlıklı? Nelere dikkat edilmeli?

Masaj, asırlardır insanlar tarafından çeşitli amaçlarla kullanılıyor. Masaj, hastalıklardan korunmak, tedavi etmek işlevleriyle tıbbi tedavinin yanında tedaviyi tamamlayıcı bir rolü bulunuyor.

Haberin Devamı

Cellini Yönetici Ortağı İbrahim Erim, günün ‘mini bir tatili’ olan masajı yaptırmak için salonlar bulunsa da artık gelişen teknoloji ile kendi masajını kendi kendinize, evinizde, hatta iş yerinde bilgisayar başında otururken bile yapabilme imkanına sahip olduğunuzu belirtiyor ve ekliyor:

‘Masaj koltukları kolay ve pratik ancak her masaj koltuğu sağlıklı değil. Özellikle alışveriş merkezlerinde her kullanıcıya tek tip ayar sunan masaj koltuklarının sağlıklı olduğunu söyleyemeyiz. Dikkatli olmak gerekiyor.”

SAĞLIĞA PEK ÇOK ZARAR VEREBİLİR

Masaj yaptırmanın fiziksel ve ruhsal anlamda olumlu etkilerinin yanı sıra dikkatli yapılmadığı takdirde ciddi zararları da olabiliyor. Bu konuya ışık tutan Cellini Yönetici Ortağı İbrahim Erim, masaj koltuklarının zararları için şu ifadelere yer veriyor: ‘Masaj koltukları, kişilere ucuz olarak, kısa sürede rahatlama vaat ediyor. 3 dakikada 1 liraya rahatlama imkanı sunan bir alete pek çok insan karşı koyamıyor. Oysa insanlar geçici bir rahatlık için sağlığını ciddi tehlikelere attığının farkında değiller. Sağlık ve hijyen koşullarına uygun olmayan ortamlarda üretilen, ürün araştırmaları ve yeterlilik testlerinden geçmemiş ürünler, sağlığımıza pek çok zarar verebilir.”

Haberin Devamı

Koltuğu kullananlar arasındaki boy farkına dikkat çeken Cellini Yönetici Ortağı İbrahim Erim, ‘Alışveriş merkezlerinde bulunan koltuklar, standart boyutlarda üretiliyor. Boy ayarı olmadığı için uzun boylu birinin sırtına gelen yer, daha kısa boylu kişinin boynuna baskı uygulayabilir. Bu durumda felce kadar giden sağlık problemleriyle karşılaşmak oldukça olası bir durum” diyerek konunun önemini vurguluyor.

KOLTUK SEÇERKEN DİKKAT!

Birçok kültür tarafından da kullanılan masajın, günümüzde tıbbi tedavinin tamamlayıcısı olarak kabul edilen bir yöntem olduğunu söyleyen Erim, ‘Sağlıklı bir masaj için öncelikle kişinin kendi metabolizmasına özel masaj yöntemlerine ihtiyaç var. Bu nedenle herkes kendi ihtiyacına yönelik ve kendisine özel masaj aletlerini ve koltuklarını kullanmalı.” diyor.

Haberin Devamı

Masaj koltuğu seçerken dikkat etmek gerekliliğine vurgu yapan Cellini Yönetici Ortağı İbrahim Erim, ‘Her yaşta insan için kullanımı sağlıklı olan masaj koltukları bulunuyor. Ev tipi masaj koltuklarında, oturan kişinin vücudunu otomatik tarayarak fiziksel özelliklerini belirleyen masaj koltukları tercih edilmeli. Böylece çocuk, yaşlı veya farklı kilo ve boydaki kişilere özel masaj yapılabiliyor.’ şeklinde açıklama yapıyor ve ekliyor: “Masaj koltukları, hastalıklara ve strese karşı koruyucu etkisiyle lüks değil artık bir sağlık ürünüdür. Seçim yaparken dikkatli olun, sağlık adına sağlığınızdan olmayın.”