Derya Özel Masal Deryası yayında
HABERİ PAYLAŞ

Masal Deryası yayında

Çocuklarına her akşam yatmadan önce hikaye kitabı okuyan bir anne olarak onlara hem kitap okuma alışkanlığı kazandırıyor, hem de okuduğum hikayeleri hayal etmelerini sağlıyorum.

Bazen okuduğumuz kitapları sosyal medyadan paylaşırım. Ve bir gün okuduğum hikayeleri başka çocuklarla da paylaşma fikri doğdu. Uzun süre üzerinde kafa patlatarak, hikaye listesi oluşturarak nihayet Masal Deryası kanalını Youtube’dan açtım.

Pedagoglarca önerilen 170’den fazla hikâye ve masal kitabına sadık kalarak hazırlanan listeden seçilen konular; çocukların kelime dağarcıklarını ve hayal güçlerini geliştirirken özgüven ve etik bilinçlerine de olumlu katkı sağlıyor.

Haberin Devamı

Masallar çocuklar için çok önemli. Pedagojik bir hassasiyetle doğru hikâye ve konuları seçmek gerekiyor.

Ben zaman zaman kardeş sevgisi, kötü alışkanlıklardan uzak durmak, doğa gibi konulara değinirken, bazen de çocukların kimseye anlatamadığı ‘anne-baba ayrılığı’ gibi konularda hikayeler anlatacağım.

Anlattığım masallar çocuklara hem arkadaş olacak hem de yol gösterecek. Seyahatlerde yanına kitap almayı unutan ya da o akşam yorgun olduğu için kitap okuyacak durumda olmayan anne babaların kurtarıcısı olma fikri çok hoşuma gitti.

Hikayeleri sadece ben anlatmayacağım. Yakından tanıdığınız sürpriz isimler de zaman zaman kendi masallarını anlatacak.

Çok seyahat eden biri olarak bazen gittiğim yerlerdeki çocuklarla birlikte yöre masallarını paylaşacağız.

Dilerim çok çocuğa ulaşırız. Hem ne demiş Cemal Süreya; “Masal dinlememiş çocuklar büyüyünce kendi resimlerini bile cetvelle çizerler.”

Hayattan korumak mı?

“Onu kreşe vermek istemiyorum çünkü kreşte acayip huylar edinip, kötü şeyler öğrenip gelmesinden korkuyorum” dedi kız arkadaşım. Afalladım bir an.

Çocuklarımı kreşe vermeden önce, onların kötü huylar edinebileceği, ahlakının bozulabileceği ya da acayip alışkanlıklarla eve gelebileceği hiç aklıma gelmemişti.

Anne baba ne verirse, çocuk onu alıyor. Okulda gördüğü ‘acayip’ davranışları kendine adapte etmiyor ama taklit ediyor. Anne ya da baba bunun yanlış olduğunu ona öğretirse, bundan vazgeçiyor çocuk.

Haberin Devamı

Hayatla ilk tanışması, onun gittiği ilk okulda, yani kreşte oluyor. İlk kez sosyalleştiği, toplum kurallarının ne olduğunu öğrendiği, arkadaş edindiği, ağlayarak bir şey elde edemeyeceğini anladığı, kavga etmeyi ve hayatla baş etmeyi öğrendiği ilk yer orası.

Ben çocuklarımı bundan mahrum edemezdim. Birkaç yeni huy edinecek, karakterini şekillendirecek ve toplumda kendine bir yer edinecek benim çocuklarım.

Sadece kötü tarafına odaklanıp, yaşayacağı güzel şeyleri bir kalemde silip atamazdım. İlk kez servise binecekler, serviste nasıl oturmaları gerektiğini öğrenecekler, okul gezilerine gidip, belki benim onları zaman bulup da götüremeyeceğim yerleri görecekler.

Sadece kardeşiyle değil, arkadaşlarıyla paylaşmayı da öğrenecekler. Kavgasıyla, coşkusuyla, sevgisiyle birlikte yaşamayı, başa çıkmayı ve paylaşmayı öğrenecekleri yerdeler.

Ben onları hayattan nasıl koruyabilirim? Ya da daha farklı sorayım; ben onları hayattan korumalı mıyım?

Haberin Devamı

ETKİNLİK KUŞU

Hassas Anne Etkinlik Merkezi çocukların zihinsel, duyusal ve fiziksel gelişimleri için kurulmuş bir etkinlik merkezidir.

Türkiye’nin ‘Duyusal Oyun Merkezi’ olmak için açılan mekanda çocukların duyusal gelişimleri için faydalı materyaller, oyuncaklar ve tam donanımlı bir duyusal oda (multi-sensory room) bulunmaktadır.

Waternet atölye merkezinde gerçekleştirilen duyusal oyun atölyelerinde her hafta farklı bir tema işleniyor.

Duyusal oyun gruplarında 5 ay-5 yaş arasındaki çocuklar haftada 2 gün biraraya geliyorlar.

5-10 yaş grubu çocuklar için de bilimsel deneyler atölyeleri oluyor. Merkez, geniş iç ve dış mekanı ile doğum günü, parti, lansman, davet gibi özel gün kutlamalarına da ev sahipliği yapıyor.

Merkezde her hafta gerçekleşen ücretsiz Aile Bilgilendirme seminerlerinde uzmanlar ailelerle buluşuyor.

Hassas Anne Etkinlik Merkezi, Çitlenbik Mah. 9. Cadde No:13 Zekeriyaköy / Sarıyer - İstanbul

hassasanne.com/>

Tel: 0212 202 77 04-0533 123 38 33

Sıradaki haber yükleniyor...
holder