Ekonomi Maserati hayal değil

Maserati hayal değil

Paylaş
Maserati hayal değil

Otomobil tarihinde 100 yıllık bilgi birikimine sahip prestijli İtalyan üretici Maserati, yeni Ghibli modeliyle lüks Alman rakipleriyle rekabete hazırlanıyor

OTOMOBİL PROFESÖRÜ- HAKAN ÇELİK
hakan.celik@posta.com.tr


Maserati’ye ulaşmak artık çok uçuk bir hedef değil. İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati’nin yeni üretim stratejisinin önemli bir adımını oluşturan, üst orta sınıftaki dört kapılı sedanı Ghibli, Türkiye’de satışa çıktı. Yeni modelin, mevcut ürün gamının en ucuz modeli olması sebebiyle önemli satış rakamlarına ulaşması bekleniyor. Tofaş çatısı altındaki FerMas Oto tarafından pazara sunulan Maserati Ghibli’nin tanıtımı, Türkiye’nin lüks gayrimenkul projesi Quasar İstanbul sponsorluğunda gerçekleşti.

DÖRT ÇEKER OPSİYONU

Maserati Ghibli, henüz pazara sunulmadan 13 adet ön satış rakamına ulaştı. Maserati Ghibli, markanın tarihinde bir ilk olan, 3.0 litre V6 turbo dizel ve 3.0 litre V6 benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneğine sahip. 3.0 litrelik V6 turbo versiyonu 155.485 euro’dan başlayan fiyatla satışa sunulan Ghibli’nin, 3.0 litre V6 benzinli motor seçeneği ise 196.271 euro’luk başlangıç fiyatına sahip.

Ghibli’nin 3.0 litrelik V6 dizel motoru, 100 km’de ortalama 6 litrelik yakıt tüketimiyle 275 beygir güç ve 600 Nm tork üretirken, 0’dan 100 km hıza 6.3 saniyede çıkıyor ve 250 km/s maksimum hıza ulaşıyor. 3.0 litre V6 twin-turbo benzinli motorla donatılan dört tekerden çekişli Ghibli ise 410 beygir güç ve 500Nm’nin üzerindeki değerleriyle, 0’dan 100 km’ye 5.6 saniyede hızlanıyor. Araç 100 km’de 9.6 litrelik ekonomik yakıt tüketimiyle sınıfındaki farkını ortaya koyuyor.


*

Çelik motor günlük kiralamaya giriyor

Bora Koçak Çelik Motor’un, Ford Focus Trend X 1.6 TDCI model araç kiralayan müşterilerine 1000 TL değerinde akaryakıt hediye ettiğini söyledi. Ford Focus Trend X 1.6 TDCI modeli 325 euro’dan başlayan fiyatlarla kiralanabiliyor.



Anadolu Grubu çatısı altında 2005’ten bu yana faaliyette olan Çelik Motor Filo Kiralama hedef büyüttü. Sektördeki en genç firmalardan biri olmasına rağmen kurulduğu günden bugüne hacmini büyüten şirket bu yıl araç sayısını 15 bin adede ulaştırdı. Çelik Motor bünyesinde 2007’de 3 bin 700 araç bulunuyordu. Türkiye’ye Kia otomobillerini de ithal eden Çelik Motor’un Genel Müdürü Bora Koçak’la konuştum. Koçak, araç kiralama işinin her alanında olmak istediklerini söyledi.

Global marka olacak

Şu anda sadece uzun dönem operasyonel kiralama yapan şirket yakın zamanda günlük kiralama gibi farklı alanlarda da faaliyet gösterecek. Bora Koçak iddialı bir hedeften daha söz etti. Şirket kısa bir süre içinde uluslararası alanda global bir marka olmayı hedefliyor. İlk etapta Çelik Motor çatısı altında bulunduğu Anadolu Grubu markalarının etkin olduğu ülkelere yönelecek. Efes İçecek Grubu, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Güneydoğu Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinin oluşturduğu bir coğrafyada faaliyetlerini sürdürüyor.

*

Captur Renault’nun yükselen yıldızı oldu




Renault yeni modelleri Clio ve Captur ile Türkiye ve küresel pazarlarda önemli satış adetlerine ulaşıyor. Şirketin Fransa’da, özellikle Captur ve tüm segmentlerde en çok satılan modeli yeni Clio’nun başarısı ile açıklayabileceğimiz satış artışıyla pazar payı yüzde 26.4 ulaştı. Renault, önemli pazarları İngiltere, İspanya ve İtalya’da da yükselen bir grafik çiziyor. Türkiye pazarında da yeni Clio ve Captur ile birlikte Symbol, Fluence ve Megane en çok satan modeller arasında.

Haberin Devamı

*

‘BENZİN MAGAZİN’



Yeni dijital otomobil dergisi ‘BENZİN Magazin’ yayın hayatına başladı. Editörlüğünü Burak Ertem’in yaptığı, kadrosunda deneyimli isimlerin yer aldığı dergi, renkli ve zengin içeriğe sahip. Full Depo Dergi sloganıyla yola çıkan BENZİN’de en yeni otomobiller hakkında bilgiler, video görüntüleri, testler, motosiklet sürüşleri, özel röportajlar, en yeni filmler ve oyunlar hakkında haberler keyifli bir interaktiviteyle aktarılıyor. iPad, iPhone ve Android platformlarında da okunabilen BENZİN Magazin’e www.benzinmagazin.com internet adresinden ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı