Yaşam Maserati süper modelleri ile İstanbul'da!

Maserati süper modelleri ile İstanbul'da!

Paylaş
Maserati süper modelleri ile İstanbul'da!

Maserati 5. Holde, 348 metrekarelik bir stantta Maserati GranCabrio, Maserati GranTurismo S ve Maserati Quattroporte S ile bütün dikkatleri üzerine toplayacak...

Süper modelleri ile ilgi çeken, Türkiye'de Fiat çatısında faliyet gösteren Maserati 3 süper moedeli ile İstanbul Auto Show'da 5. holde otomobil severler ile buluşacak.Maserati GranCabrio, Maserati GranTurismo S ve Maserati Quattroporte S'in sunumu yapılacak . İşte modellerin detayları...

Haberin Devamı

Maserati GranCabrio Türkiye’de!

Maserati Quattroporte ve GranTurismo modelleri gibi Pininfarina imzası taşıyan Maserati GranCabrio, GranTurismo modelininin sofftop tavanlı versiyonu olarak dikkat çekiyor. Maserati GranTurismo’nun çarpıcı tasarımına ek olarak 28 saniyede açılabilen veya tamamen kapatılabilen kumaş tavana sahip Maserati GranCabrio, 2940 mm’lik aks mesafesiyle aynı zamanda sınıfının arka koltukta yolcularına en uzun diz mesafesi sağlayan modeli olarak farkını ortaya koyuyor. Şık kaputu altında 440 HP güç üreten 4.7 litrelik V8 motorun yer aldığı Maserati GranCabrio, tavanı kapalı konumda iken 283 km/s’lik maksimum hıza erişebiliyor. 0-100 km/s hızlanmasını ise 5.4 sn’de tamamlayan Maserati GranCabrio, 80-120 km/s ara hızlanmasını ise 6 ileri vitesli otomatik şanzımanının atak yapısı sayesinde 4.2 saniyede tamamlayabiliyor. Maserati GranCabrio’nun renk paletinde 10 renk bulunmakla birlikte tüm bu seçenekler, koltuklarda, kokpit panelinde, tente kaplamasında, direksiyonda ve vites topuzunda sayısız kombinasyon dâhilinde harmanlanarak kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Ultra Sürüş Güvenliği ve Ağırlık Dağılımı

Maserati GranCabrio, “Skyhook” süspansiyon sistemi yani değişen yol koşullarına göre uyarlanan sürekli ayarlanabilir amortisörleri ile donatılmış olarak yollara çıkıyor. Maserati GranCabrio’ya dinamik bir performans veren ve âdeta kişiye özel yapılmış şık bir takım gibi kişisel tercihe uyacak şekilde ayarlanabilen Skyhook sistemi; Spor düğmesine basılmasıyla bir anda otomobilin süspansiyonu sertleştirmektedir. Ayrıca vites değişimini de hızlandırır ve egzoz sesini daha derin bir hale getiren sistem, tek bir düğmeye basılarak yeniden Normal moda dönerek sınıfının standartlarının üstünde konfor sunabilmektedir.

İdeal sürüş yörüngesinden en ufak bir sapmayı tespit eden geniş bir sensör serisine sahip olan MSP (Maserati Güvenlik Programı) sistemi ile donatılan Maserati GranCabrio, acil fren yapılması gereken durumlarda devreye giren bir başka güvenlik unsuru teşkil eden HBA sistemi ile donatılmıştır. Bu sistem, fren servosu üzerindeki basınç, tekerlek hızı ve üçüncü stop lambasının yanması gibi bir dizi parametreyi analiz ederek sürücünün panik durumunu tespit eder. Acil durum belirtildikten sonra HBA, frenlere tam güç uygulayarak durma mesafesini en aza indirir.

Haberin Devamı

Maserati mühendisleri, otomobilde azami dengeyi sağlamak için ağırlık merkezinin tam gereken noktaya konumlandırılmasını temin etmek amacıyla ön ve arka arasında ağırlık dağıtımının ideal seviyeye çıkarılması konusunda özen göstermişlerdir. Düzenleme bakımından bu hedef, mekanik sistemin ve münferit gövde parçalarının düzenlenmesinde elde edilen daimî ilerlemeye yansımaktadır. Motor ön aksın iyice gerisine yerleştirilmiş ve tavan sisteminin düzenine de özel bir ilgili gösterilmiştir ki bu da araç dinamikleri açısından önemli bir yere sahiptir. 6-ileri otomatik vites kutusu motorla aynı ünitede öne yerleştirilmiş; sınırlı kaymalı diferansiyel ise arkaya monte edilmiş olup, çekişte %25 ve serbest durumda ise %45 oranında kilitleme oranlarına sahiptir. Böylece tekerleklerin tutunmasını yöneterek mevcut azami çekişin her zaman temin edilmesine olanak verir. Tahrik ve güç, titreşimleri en aza indirmek için tasarlanmış merkezî sürekli velositeli mil yatağı ile bağlantılı bir krank mili tarafından, motor/vites kutusu ve diferansiyel arasında dağıtılır.

Haberin Devamı

Maserati GranCabrio, mükemmel ağırlık dağıtımının (Ön aksta % 49, arkada % 51) sonucunda sunulan heyecan verici performansı ve rahatlığı sayesinde bilhassa limitlere geldiğinde etkili karakterini göstermektedir. Özellikle “gündelik” kullanım için tasarlanmış olması dolayısıyla Maserati GranCabrio’nun ister düşük ve çok düşük kavramalı (Yağışlı, karlı ve buzlu) ister orta ve yüksek kavramalı (Normal yol yüzeyleri ve pist) olsun her türlü zeminde çekiş kontrol sistemlerine ve otomobilin dengesine özel önem verilerek, bir taraftan azami sürüş güvenliği ile mutlak en üst düzey güce ulaşılırken diğer yandan da “güç” koşullarda iyi dengelenmiş, çevik bir otomobil olarak yollara çıkmasına özel gösterilmiştir.

Haberin Devamı