Dünya Maskeli anne

Maskeli anne

Paylaş
Maskeli anne

ABD'de kazayla yüzünden vurulan ve göz yuvaları, burnu, ağzı parçalanan Chrissy Steltz'e yüz nakli yapılamıyordu. Genç kadın, anne olunca oğlunun kendisinden korkmaması için doktorlara yalvardı

Hayatta kalması mucize

Amerikalı Chrissy Steltz (27), 16 yaşındayken bir arkadaşı tarafından pompalı tüfekle kaza sonucu yüzünden vuruldu. Göz yuvaları, burnu, ağzı parçalanan genç kız mucize eseri hayatta kaldı.

Chrissy Steltz, 7 yıl önce körler için eğitim veren bir okulda tanıştığı kendisi gibi görme engelli Geoffrey Dilgers ile evlendi.

Oğlu 8 aylık

Suratında neredeyse hiç kemik kalmadığı için yüz nakli yapılamayan Chrissy Steltz, 8 ay önce bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Genç kadın, görme engelli olmayan oğlunun kendisinden korkmaması için doktorlara “Bir çözüm bulun” diye yalvardı.

Doktorlar tıp tarihinde daha önce uygulanmamış bir operasyonla Chrissy Steltz’i yeni yüze kavuşturmak amacıyla kolları sıvadı.

30 bin TL’lik operasyon

Operasyonda Chrissy Steltz’in yüzündeki kırık kemiklere önce metal çiviler yerleştirilecek. İç tarafında mıknatıs olan ve dışı silikonla kaplanan bir maske genç kadının yüzüne monte edilecek.

Maskenin üzerinde yapay göz çukurları ve burun bulunacak. Chrissy Steltz’in göz çukurlarına ise camdan gözler konulacak. Maske, içindeki mıknatıs sayesinde yüzün kemiklerindeki çivilere yapışacak ve düşmeyecek. Bu yaz yapılacak 20 bin dolarlık (30 bin TL) ameliyat 3 saat sürecek.

Haberin Devamı