Dünya Maskeli anne

Maskeli anne

Paylaş
Maskeli anne

Kazada yüzü parçalanan annenin en büyük endişesi 1 yaşındaki oğlunun büyüdüğü zaman kendisinden korkmasıydı. Bu endişesini doktorlara anlattı...

‘OĞLUM BENDEN KORKMASIN'

Haberin Devamı

Amerikalı Chrissy Steltz’i (27), 16 yaşındayken bir arkadaşı kaza sonucu pompalı tüfekle yüzünden vurmuştu. Göz çukurları, burnu ve ağzı parçalanmıştı. Chrissy Steltz, 7 yıl önce kendisi gibi görme engelli olan Geoffrey Dilgers ile evlenmişti.

Suratında neredeyse hiç kemik kalmadığı için yüz nakli yapılamayan Chrissy Steltz, geçen yıl bir erkek bebek doğurdu. Yüzünün parçalanan kısmına bezden siyah bir maske takan genç kadın, oğlunun ileride kendisinden korkmaması için doktorlardan yardım istedi.

YENİ YÜZÜ MIKNATISLA MONTE EDİLDİ

Doktorlar daha önce uygulanmamış bir operasyon için kolları sıvadı. Chrissy Steltz’in yüzündeki kırık kemiklere önce metal çiviler yerleştirildi. İç tarafında mıknatıs olan, dışı silikonla kaplanmış, üzerinde yapay göz çukurları ile burun bulunan bir maske, annenin yüzüne monte edildi.

Haberin Devamı

Maskenin gerçekçi görünmesi için göz bölgesine çıkmaz boyalarla makyaj yapıldı. 3 saat süren ameliyat 20 bin dolara (30 bin 800 TL) mal oldu.