Gündem Maskeli katil zanlıları yakalandı

Maskeli katil zanlıları yakalandı

Paylaş
Maskeli katil zanlıları yakalandı

Bayrampaşa'da evinde yalnız yaşayan 74 yaşındaki Bahriye Cömert'i bıçaklayarak öldüren ve çığlık maskesi takan iki kişi yakalandı

Kocatepe Mahallesi, 22. Sokak'ta dün akşam meydana gelen olayda, Almanya’dan emekli olan Bahriye Cömert, 3 daire ve 2 dükkan sahibi olduğu binasındaki evinde 15 yerinden bıçaklandı.

Bahriye Cömert, kaldırıldığı Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde tüm gayretlere rağmen kurtarılamadı. Polis evde yaptığı incelemede saldırganların düşürdüğü “Çığlık” maskelerini buldu.

GERİ DÖNÜP HASATENEYE GÖTÜRMÜŞ

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Dedektifler yalnız yaşayan kadının kim tarafından bulunularak hastaneye götürüldüğünü cevabını aradı.

Polis, kadını hastaneye götürenin Malatya’dan amcasını ziyarete gelen Murat A. (17) olduğunu belirledi. Gözaltına alınan ve çelişkili ifadeler veren Murat A. kısa süre sonra cinayeti itiraf etti.

Murat A. ile birlikte olayı gerçekleştiren Tolga S. (16) da muavin olarak çalıştığı otobüs firmasının yazıhanesinde gözaltına alındı.

MASKEYİ DÜŞÜRDÜ

Yaşları küçük olduğu için Çocukları Koruma Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan iki arkadaş, cinayeti para için işlediklerini söyledi.

Olaydan bir gün önce tanınmamak için “çığlık maskesi” aldıklarını, amaçlarının sadece para almak olduğunu söyleyen Murat A. ile Tolga S.'nin, yaşlı kadını direnmesi ve maskelerini düşürmesi üzerine öldürdüklerini itiraf ettikleri öğrenildi.

Karışıklık sırasında iki arkadaşın evden bir şey alamadan ayrıldıkları daha sonra Murat A.’nın geri dönerek sanki tesadüfen yaşlı kadını yaralı olarak bulmuş gibi yaptığı ileri sürüldü. Cinayet zanlıları daha sonra Eyüp Adliyesi'ne çıkarıldı.

Ali AKSOYER/İSTANBUL (DHA)

2