Siyaset Maskeni çıkar da gel
Paylaş
Maskeni çıkar da gel

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, 32 yıl sonra ilk kez Taksim Meydanı'nda kutlanacak 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda olay çıkmaması için herkesi çok dikkatli olmaya çağırdı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, 32 yıllık bir aradan sonra 1 Mayıs’ı yeniden Taksim Meydanı’nda kutlayacak olmananın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

“Yıllardır bıkmadan, usanmadan mücadele ettiğimiz, tarihsel bir başarının haz ve gururunu yaşıyoruz” diyen Çelebi, “Bir provokasyon endişesi taşıyor musunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

‘Biz destek vermeyiz’

“Provokasyon cümlesini ne duymak ne de konuşmak istiyorum. Herkesin torunlarıyla çocuklarıyla, yaşlısıyla, genciyle, tam bir saygı ve coşku içinde 1 Mayıs’a katılmalarını bekliyorum.

Hiç kimse maskesiyle gelmeyecek. Gizleyecek, saklayacak yüzü olanın aramızda yeri yok. Tehdit veya şiddet içerecek alet edevatla kimse meydana gelmesin.

Biz onlara hiçbir şekilde destek vermeyeceğiz. 1 Mayıs akşamı televizyonların haber bültenlerine şiddet görüntüleri yerine, işçilerin taleplerinin dile getirildiği eylem yansıyacak.”

Meydana 3 yerden yürünecek

Bu arada mitingin programı da belli oldu. Mitinge katılacaklar sabah 09.00’da 3 ayrı yerde toplanacak. DİSK ve KESK Şişli Meydanı’ndan, Türk-İş ve Kamu Sen Unkapanı Köprüsü’nden, Hak-İş ve Memur-Sen ise Dolmabahçe Gümüşsuyu’ndan sivil toplum örgütleri ve partilerle kortej oluşturarak Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçecek.

Haberin Devamı