Kültür - Sanat Massive Attack 25 Haziran’da Zorlu PSM’de!
Paylaş
Massive Attack 25 Haziran’da Zorlu PSM’de!

Sadece kendi jenerasyonun değil, müzik tarihinin en etkili oluşumlarından biri olan, trip-hop denilince akla gelen ilk isim Massive Attack 25 Haziran’da Zorlu PSM’de

Bir türün yaratıcısı, efsane grup Massive Attack 25 Haziran’da bir kez daha İstanbul'da! Bristol menşeli trip hop grubu, Zorlu PSM sahnesinde hayranlarıyla buluşacak. Ön grup ise Young Fathers!

Massive Attack’in geçmişi 1983 yılına İngiltere’nin en büyük DJ kolektiflerinden biri olan Bristol çıkışlı Wild Bunch’a dayanıyor. DJler Andrew "Mushroom" Vowles ve Grant "Daddy G" Marshall, grafiti sanatçısı 3D (Robert del Naja) ile 1987 yılında Massive Attack’i kurdu. İş birlikleri sayesinde Tricky, Jonny Dollar ve Nellee Hooper’ın da fazlasıyla dahil olduğu topluluk, ilk parçaları Daydreaming’i 1990 yılında yayınladı. Daydreaming’i tüm zamanların en iyi şarkılarından biri olarak kabul edilen (NME) “Unfinished Sympathy” ve “Safe From Harm” izledi.

1991'de ilk albümleri Blue Lines yayımlandı. Albüm ilk çıktığında büyük bir ticari başarı yakalayamasa da, kısa sürede eleştirmenlerin favorisi haline geldi. Blue Lines albümünde vokalist olarak Horace Andy, eski Wild Bunch kolektifinden Shara Nelson ve Neneh Cherry yer alırken, Tricky ve Willie Wee de MC olarak dahil oldular.

Üç yıllık bir aranın ardından 1994 yılında Protection ile tekrar piyasaya dönen Massive Attack, Hooper ve Tricky ile işbirliğini devam ettirdi. Albümün yayınlanmasını takiben uzun bir turneye çıkan grup, 1997 yılında Glastonbury’deki performanslarını tanıtmak için Risingson parçasını yayınladı.

Üçüncü albümleri Mezzanine, 1998 yılının ortasında yayımlandı. Cocteau Twins'den Elizabeth Fraser, Sara Jay ve Horace Andy’nin de yer aldığı albüm, “Teardrop" ve "Inertia Creeps" gibi hitler ile grubun şu ana kadar ki en başarılı albümü oldu. İngiltere, Avrupa ve Amerika listelerinde büyük başarı elde eden Mezzanine’den sonra Vowles gruptan ayrıldı.

2003’te 5 yıllık aranın ardında dördüncü albümleri 100th Window, 2010 yılında da son albümleri Heligoland dinleyici ile buluştu. Horace Andy, TV on Radio’dan Tunde Adebimpe, Elbow’dan Guy Garvey ve Martina Topley-Bird ile iş birliği yapılan albümü Burial remixlerinden oluşan ve sınırlı sayıda üretilen bir EP izledi. 4 şarkıdan oluşan EPleri Ritual Spirit ise 2016 yılında yayınlandı.

Hip-hop ritimlerinin, duygusal melodilerin, dub seslerinin karanlık, tutkulu ve sinematik bir birleşimi olarak yorumlanabilecek Massive Attack’in müziğinden ilham alan sanatçılar arasında Portishead, Beth Orton, Radiohead ve TV on the Radio da var.

Bir türün yaratıcısı, efsane oluşum Massive Attack 25 Haziran’da Zorlu PSM’de! Bu konseri kaçırmayın!

*Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır. 18 yaş altı seyirciler, etkinliğe ebeveynlerinin (anne ve/veya baba) refakatinde katılabilirler.

Haberin Devamı