Bilim - Teknoloji Mavericks "hepsini uçurdu!"
Paylaş
Mavericks "hepsini uçurdu!"

Apple'ın ücretsiz işletim sistemi Mavericks'in bu sorunu, onu yükleyenleri adeta şok etti!

Apple'ın yeni ve ücretsiz işletim sistemi güncellemesi Mavericks'i büyük bir heyecanla yükleyen Mac kullanıcıları, hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaşmış gibi görünüyor. Forumlarda gittikçe sıklaşan bir şekilde dile gelen şikayet göre, Mavericks ile Western Digital ve Seagate gibi bazı harici disklerin yazılımı arasında bir uyumsuzluk bulunuyor ve bu disklere sahip kullanıcılar Mac'lerine Mavericks yükledikten sonra, harici disklerinde bulunan Terabaytlarca veri bir anda yok oluverdi.

Haberin Devamı

Önce Western Digital ve Seagate harici disk sahibi bir kullancıının, harici disklerine yüklediği dosyaları ararken, tüm harici diskin bir anda uçtuğunu ve şu anda iki diskin de boş göründüğünü, disklerdeki 10 TB veriye ulaşamadığını bildirmesinin ardından başka kullanıcılar da benzer şikayetler dile getirmeye başladılar.

Western Digital bir açıklama yayınlayarak, WD marka disk kullanan Mac sahiplerini bir süreliğine Mavericks'e geçme planlarını durdurmalarını ve sorunun çözümü için çalışıldığını açıkladı. Ayrıca halihazırda Mavericks'e geçmiş Mac kullanıcılarına da soruna bir çözüm bulunana kadar Western Digital'in WD Drive Manager, WD Raid Manager ve WD SmartWare yazılımlarını bilgisayarlarından kaldırmalarını önerdi.

Haberin Devamı

Ancak aynı sorun Seagate disklerinde de görüldüğü için, sorunun sadece WD uygulamalarından kaynaklanmadığı ve Mavericks'in harici disklerle arasındaki bir uyu >CHIP Online