Gündem Mavi bayrak gitti yeşil çuval geldi

Mavi bayrak gitti yeşil çuval geldi

Paylaş
Mavi bayrak gitti yeşil çuval geldi

Mavi bayrak rekortmeni Konyaaltı sahilinde temizlik yapan 30 dalgıç, 1 saatte 40 çuval çöp çıkardı

Mavi bayraklı plajları ile ünlü Konyaaltı sahilinde deniz temizliği yapan dalgıçlar, 1 saatte 40 çuval çöp çıkardı. Dalgıçların çalışmasını izleyen bazı turistler ise olayı bir kamera şakası sandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Her turizm sezonunda milyonlarca tatilcinin ziyaret ettiği Konyaaltı sahilinde deniz temizliği yapan dalgıçlar, bölgede yaşanan çevre felaketini gözler önüne serdi. Dalgıçlar, 1 saatlik dalışta 40 çuval çöp çıkarırken, bölgede deniz keyfi yapan yerli ve yabancı tatilciler dalgıçların denizden çöp çıkarışını şaşkın bakışlarla izledi.

'GERİSİNE GÜCÜMÜZ YETMEDİ'

Temizliği gerçekleştiren 30 kişilik dalgıç ekibinde yer alan Mehmet Yılmaz, "Deniz altında inanılmaz bir kirlilik var. Bazı çöp yığınlarını gücümüz yetmediği için su yüzüne çıkaramadık" dedi.

Mavi bayrak rekortmeni bir sahilde böyle bir görüntünün ortaya çıkmasını hayretle karşıladıklarını dile getiren Yılmaz, "Biz bu dalışları her sene gerçekleştiriyoruz. Ama her sene bölgedeki kirlilik azalacağına artıyor" diye konuştu.

Antalya´ya ilk kez geldiğini söyleyen Alman turist Martina Lisic, gördüğü manzara karşısında şaşkına döndüğünü belirterek, "Biraz önce girdiğim denizin altında bunların olduğuna inanamıyorum. Dışarıdan bakıldığında deniz gerçekten çok temiz görünüyor. Ama dalgıçlar çöpleri çıkarmaya başladığında bunun bir kamera şakası olduğunu zannettim. Sonrasında gidip dalgıçlarla konuştuğumuzda bunun gerçek olduğunu öğrendim" dedi.

Haberin Devamı

Salim UZUN /ANTALYA -DHA