Gündem Mavi Marmara'da 250 mermi izi çıktı

Mavi Marmara'da 250 mermi izi çıktı

Paylaş
Mavi Marmara'da 250 mermi izi çıktı

Mavi Marmara'da 250 mermi izi çıktı

Hatay’ın İskenderun Limanı’na, İsrail askerinin kanlı baskınla el koyduğu Mavi Marmara adlı gemide boya ve macunlarla gizlenmeye çalışılan 250’ye yakın mermi izi saptandı. İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı gemilerdeki adli incelemeyi tamamlayıp, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’na teslim etti.

Haberin Devamı

İsrail’den geçen cumartesi günü İskenderun Limanı’na getirilerek 10, 9 ile 7 nolu rıhtımlara demirlenen Mavi Marmara, Defne Y. ve Gazze adlı gemilerde, bomba imha uzmanları ile Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’ndan (TAEK) ekiplerin yaptığı radyasyon ölçümünün ardından İskenderun Cumhuriyet Başsavcı Mustafa Ercan’ın başkanlığındaki 18 kişilik ekip tarafından yürütülen adli inceleme de tamamlandı.

MACUN VE BOYA İLE GİZLENMİŞ

Özellikle 31 Mayıs'taki saldırıda 9 kişiye mezar olan Mavi Marmara gemisinde, İsrail askerlerinin kanlı baskınını delillendirmek için ipuçları arayan Ankara’dan gelen polisin olay yeri inceleme ekibi, titiz çalışmayla boya ve macunla gizlenmeye çalışılan bir çok delili ortaya çıkarttı. 180’e yakın delil toplayan ekipler, boya ve macunlarla kapatılan 250 mermi izi ile çok sayıda tahribatı belirledi. Boya ve macunlar kazınarak mermi izleri ortaya çıkartılıp, numaralandırıldı. Özellikle bırakıldığı düşünülen kumanyaların da ağır ve pis kokusu çalışma yapan ekipleri olumsuz yönde etkiledi.

Haberin Devamı

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı, incelemesini tamamladığı 3 gemiyi İHH görevlilerine teslim etti. İHH yetkilileri de gemilerde sigorta şirketlerinin eksperlerinin hasarla ilgili çalışma yapacaklarını bildirdi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), (DHA)