Gündem Mayın kurbanı Zeynep'e süt anne aranıyor

Mayın kurbanı Zeynep'e süt anne aranıyor

Paylaş
Mayın kurbanı Zeynep'e süt anne aranıyor

Hakkari'de 9 kişinin can verdiği mayın patlamasında 15 aylık Zeynep hem annesini kaybetti hem de feci şekilde yaralandı

Hakkâri'nin Geçitli Köyü yakınlarındaki dokuz kişinin öldüğü mayın patlamasında yaralanan 15 aylık Zeynep Kurt'un katliamda annesini kaybettiği ortaya çıktı. Henüz sütten kesilmeyen Zeynep için bir süt anne aranıyor. Zeynep'in ayak parmaklarını kaybetme riski olduğu açıklandı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde çocuk yoğun bakım servisinde tedavi gören Zeynep Kurt mayınlı saldırıda 23 yaşındaki annesini kaybetti. Üç yaşındaki ablası Sudenaz Kurt da yaralandı ve Hakkâri Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyor.

Hakkâri’de esnaf olan Zeynep’in babası 26 yaşındaki Hamit Kurt dün eşinin cenaze törenindeyken yaralı bebeğin başında amcası Yalçın Kurt bekliyordu. Yalçın Kurt dün gazetecilere şunları söyledi:

“Annesini emiyordu. Zaten en büyük sıkıntımız şu an en çok düşündüğümüz konulardan biri buydu. Ayaklarını kurtarmayı, bir de anne sütünü düşünüyorduk. Anne sütünü bir şekilde tedarik etmeye yönelik bakacağız. Bir süt anne tedarik edeceğiz” dedi. Hastane yetkilileri ise “Hayati tehlikesi hemen hemen geçmiş durumda. Sol ayağındaki iki parmağını veya cildinin bir iki kısmını kaybedebilir” dedi.

AA

Haberin Devamı