Bilim - Teknoloji Mayınları Yiyen Canavar Tank
Paylaş
Mayınları Yiyen Canavar Tank

ABD Deniz Piyadeleri için geliştirilen Assault Breacher adlı dev araç için mayınlar sadece bir sinek vızıltısı gibi geliyor. Tank ile buldozer karışımı bu aracın tüm detayları burada.

Günümüzde tüm dünyada askeri birliklerin yaşadığı sıkıntıların başında mayınlar geliyor. Bu sinsi tuzaklardan kurtulmak ve önceden tespit için yeni araçlar ve cihazlar geliştiriliyor. Bunların son örneği ise Assault Breacher adlı tank ile buldozer karşımı bir araç. ABD Deniz Piyadeleri için tasarlanan bu araç Afganistan'da kullanılmaya başlandı. 13 metre uzunluğunda ve 64 ton ağırlığında olan bu dev araç, M1A1 Abrams tankının şasisine, özel bir silaha ve titanyum bir iskelete sahip. 4,5 metre genişliğindeki sabanı andıran zırhlı kısımda bulunan çelik dişler araç ilerlerken yeri kazarak mayınları yakalıyor. Bu bölüm zırhlı olduğu için mayının patlaması aracı etkilemiyor.

Haberin Devamı

Engel tanımıyor Uzaktan kumanda ile de sürülebilen araç, gittiği yolun ilerisindeki mayınları da yolun üzerine bir hat halinde atabileceği roketler barındırıyor. Toplamda 793 kg C4 taşıyabilen bu roketler, yolun üzerinde çok fazla mayın varsa onları patlatarak güvenliği sağlıyor. Siper ya da hendek gibi engelleri de çok rahat aşabilen Assult Breacher'ın üzerinde 50 kalibrelik makineli tüfek yer alıyor. İlk modeli Afganistan'da bir operasyonda kullanılan Assault Breacher, komutanları tatmin edince ABD Deniz Piyadeleri araçtan 15 adet daha istedi. Assault Breacher'ın bir tanesinin maliyeti 3,7 milyon $. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.