Ekonomi Mazda'ya örümcek darbesi!

Mazda'ya örümcek darbesi!

Paylaş
Mazda'ya örümcek darbesi!

Mazda'da 65 bin aracını çok ilginç bir nedenle geri çağırma kararı aldı... Örümcekler depoları çatlatabilirmiş... Oysa ortada böyle bir vaka bile yok!

Japon otomotiv üreticisi Mazda, Kuzey ve Orta Amerika’da 65 bin kadar "Mazda 6" model aracı geri çağırıyor.

Haberin Devamı

Fakat bu sefer bir otomotiv şirketinin araç geri çağırmasını diğerlerinden farklı kılan ilginç bir durum söz konusu. Zira Mazda’nın onbinlerce araç çağırmasına küçük bir örümcek türü sebep oldu.

SEBEP: SARI KESE ÖRÜMCEĞİ!

Şirket, sarı kese örümceklerinin yakıt deposuna bağlı lastik hortumlara ağ örmesinin depoda basıncın artmasına, böylece depoda muhtemel çatlaklara ve yangın riskine yol açma olasılığı yüzünden "Mazda 6" model otomobillerini geri çağırdı.

Mazda’dan yapılan açıklamada, geri çağrılan otomobillerden 50 bininin ABD, 15 bininin ise Kanada, Meksika ve Porto Riko’da olduğu, bayilerin otomobillerin yakıt depolarında çatlak olup olmadığını kontrol edeceğini, varsa örümcek ağlarını temizleyeceğini ve örümcekleri uzak tutmak için yakıt depolarında havalandırma hattına yay yerleştireceği belirtildi.

ORTADA HERHANGİ BİR VAKA DA YOK

Haberin Devamı

Açıklamada, örümceklerin depoya bağlı lastik hortumlara ağ örmesinin basınç ve havalandırma sorunlarına yol açabileceği, bazı durumlarda örümceğin ördüğü ağın yarattığı tıkanmanın depoda çatlaklarla birlikte sızıntıya ve ayrıca yangına sebep olabileceğini işaret edildi. Ancak şimdiye kadar bu sorundan kaynaklı herhangi bir vaka tespit edilemediği kaydedildi.

Bayilerin yaptığı incelemelerde en az 20 araçta bu durumun tespit edildiği kaydedildi. Örümceklerin üretim süreci sırasında lastik hortumlara ağ ördüğü sanılıyor. Mazda 6’lardaki bu sorun bir bayinin 2009 yılı sonunda, yakıt sıkıntısı şikayetiyle getirilen Mazda 6 otomobilin yakıt sisteminde bir örümcek ağı bulmasıyla açığa çıktı.

Çağrılan otomobillerin 8 Nisan 2008 ve 8 Şubat 2010 arasında üretilenler olduğu ifade edildi.

Mazda’nın Kuzey Amerika İşletmeleri sözcüsü Jeremy Barnes, bunun garip bir durum olduğunu, örümceklerin bu işi nasıl yaptıklarını gerçekten bilmediklerini söyledi.