Ekonomi Mc Donalds'ın patatesi Konya'dan

Mc Donalds'ın patatesi Konya'dan

Paylaş
Mc Donalds'ın patatesi Konya'dan

Pankobirlik ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, dünyanın en büyük kurulu hazır yemek zinciri olan Mc Donalds'ın çevre ülkelerde de Konya Şeker'e ait dondurulmuş patates ürünlerini kullanacağını bildirdi

Mc Donalds, çevre ülkelerde de Konya Şeker'e ait dondurulmuş patates ürünlerini kullanacağını bildirdiRecep Konuk, Türkiye'nin en büyük kurulu üretim kapasitesine sahip olan Seydibey Entegre Üretim Tesisleri'nin Türkiye'deki pazar payının yüzde 25'ine sahip olduğunu söyledi.

Tesislerde, patates ve soğandan üretilebilecek bütün ürünlerin işlenerek piyasaya sunulduğunu belirten Konuk, tesislerin kurulmasının üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen, iki yılda 3 sezon yol katettiklerini ifade etti.

Hammadde üretiminden başlayarak satış ve pazarlama faaliyetleri de dahil olmak üzere bütün aşamalarını çok sıkı takip ettiklerini dile getiren Konuk, “Bütün Ortadoğu ülkelerine, Balkan ülkelerine Türk cumhuriyetlerine ihracat çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

PATATES VE MISIR CİPSİ ÜRETİMİ

Dondurulmuş ürünlerin yanı sıra çeşitlilik oluşturarak patates ve mısır cipsi üretimine de başlayacaklarını vurgulayan Konuk, “İlerleyen günlerde patates-mısır cipsi ve sebze-meyve kurutma tesislerimizde bu çatı altında yerini alacak” diye konuştu.

Dünyanın en büyük kurulu yemek zinciri olan Mc Donalds'ın Türkiye'deki restoranlarında Seydibey Entegre Üretim Tesisleri'nin ürünlerinin bulunduğunu vurgulayan Recep Konuk, şunları kaydetti:

“Mc Donalds ürünlerini yurt dışına da göndereceğiz. Artık çevre ülkelerdeki Mc Donalds restoranlarında da Konya Şeker'in patatesi servis edilecek. Sektördeki teknolojik ve know-how liderliğimizi, sektöre yön vermek için kullanıyor ve büyük bir ivmeyle ilerliyoruz. Bu amaçla 2011 yılı başında en son teknolojilere sahip Yan Ürünler İleri İşlem hatlarımızda devreye girdi.”

Türkiye'nin en büyük dondurulmuş ürün depolama kapasitesine sahip olduklarını dile getiren Konuk, ayrıca 10 bin ton hammadde depolanacak olan doğal depolama tesislerinin inşaatının da devam ettiğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı