Eğitim - Kariyer MEB’den izinsiz eğitim faaliyetlerine 3 milyon 642 bin lira ceza

MEB’den izinsiz eğitim faaliyetlerine 3 milyon 642 bin lira ceza

Paylaş
MEB’den izinsiz eğitim faaliyetlerine 3 milyon 642 bin lira ceza

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 22 ilde, kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almadan eğitim veren kurumları, toplam 3 milyon 642 bin 835 lira idari para ceza keserek kapattı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) "eğitim merkezi", "eğitim danışmanlığı", "eğitim rehberliği", "kariyer rehberliği", "eğitim koçluğu", "ödev merkezi" gibi adlar altında veya herhangi bir ad belirtilmeden eğitim faaliyetinde bulunan yerlere 2017 ocak ayından bu yana toplam 3 milyon 642 bin 835 lira idari para cezası kesti.

En çok idari para cezası kesen valilikler arasında ilk sırada 2 milyon 39 bin 962 lira ile İstanbul Valiliği, ikinci sırada ise 403 bin 110 lira ile Van Valiliği yer aldı.

VELİLERE UYARI

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, "Velilerin dikkatli olmaları, izinsiz faaliyet gösteren eğitim kurumların önüne geçmek açısından önemli. Veliler, bir kurumun bakanlıktan izni olup olmadığını Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi http://ookgm.meb.gov.tr/ üzerinden sorgulayarak olası mağduriyetlerin önüne geçebilecek" diye konuştu.

Haberin Devamı