Gündem MEB'nın hazırladığı Türkçe ders kitabında Atatürk'e büyük saygısızlık

MEB'nın hazırladığı Türkçe ders kitabında Atatürk'e büyük saygısızlık

Paylaş
MEB'nın hazırladığı Türkçe ders kitabında Atatürk'e büyük saygısızlık

Atatürk'e yapılan saygısızlıkların ardı arkası kesilmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 5. sınıf Türkçe ders kitabında Ata’ya saygısızlık yapıldı. 61’inci sayfadaki ‘Dersimiz Atatürk’ bölümünde, “Her 10 Kasım sabahı saat 09.05’te, çığlık çığlığa çalan sirenlerle birlikte millet olarak saygı içinde çakılıp kalıyoruz” ifadesi kullanıldı.

Dün ölümünün 79. yılında anılan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan saygısızlıkların sonu gelmiyor. Önce TRT Çocuk'ta yayınlanan çizgi filmde, kötü adamın çocuklara yapacaklarının not alındığı listenin altına "Gazi Mustafa Kemal” imzası atıldı, ardından 5. sınıf Türkçe ders kitabında 10 Kasım için skandal ifadelere yer verildi.


TÜRKÇE KİTABINDA ATA'YA SAYGISIZLIK


MEB tarafından hazırlanan 5. sınıf Türkçe ders kitabında da Ata’ya saygısızlık yapıldı. 61’inci sayfadaki ‘Dersimiz Atatürk’ bölümünde, “Her 10 Kasım sabahı saat 09.05’te, çığlık çığlığa çalan sirenlerle birlikte millet olarak saygı içinde çakılıp kalıyoruz” ifadesi kullanıldı.


BİR SKANDAL DA TRT'DEN


Atatürk'e bir saygısızlık da TRT Çocuk kanalında yapıldı. Kanalda yayınlanan ‘’İstanbul Muhafızları’’ adlı çizgi filminin daha önce yayınlanan bir bölümünde, kötü adamın çocuklara yapacaklarının not alındığı listenin altına "Gazi Mustafa Kemal” imzası atıldı.



Sözcü'nün haberine göre; Çizgi filmde önce ”Kötü adam” çocukları aşağılıyor sonra da çocukların ellerinin sıkıca bağlanması gerektiğini söylüyor. Çocukları bağlayacak olan kişi ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk imzalı kağıdı göstererek, “Peki bunu ne yapayım patron?” diye soruyor. Kötü adam da ‘Onu sıkı bağlamana gerek yok, nasıl olsa bir şey yapamaz” cevabını veriyor.