Gündem MEB'de forma referandumu

MEB'de forma referandumu

Paylaş
MEB'de forma referandumu

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbestliği konusunda referanduma gitti

Bakanlığın internet sitesinde yer alan anket ile öğrenci ve velilerin kıyafet konusunda görüşü alınıyor. 30 Nisan'da sona erecek ankete katılmak için TC kimlik numarasının girilmesi yeterli oluyor. Kısa süre önce MEB tarafından düzenlenen çalıştayda öğrencilerin kıyafetleriyle ilgili değerlendirme yapılmıştı. Çalıştaydaki önerileri değerlendiren bakanlık, öğrenci ve velilerin görüşünü almak için anket yapmaya karar verdi. Halkoylamasından sonra çıkacak sonuca göre öğrencilerin kıyafetlerinin belirleneceği kaydedildi. Anketin ardından bakanlık tarafından kurulan komisyonun, mayıs ayında bir dizi görüşme yapacağı belirtildi.

MAYISTA GÖRÜŞMELER VAR

Görüşü alınacaklar arasında Milli Eğitim müdürlükleri, ilköğretim müfettişleri, okul aile birlikleri, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler olduğu kaydedildi. Görüşmelerin ardından öğrenci kıyafetlerinin serbestliğinde bir karara varılacağı aktarıldı. Okul kıyafetleriyle ilgili verilecek karara göre, uygulamanın 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren başlatılmasının planlandığı ifade edildi.

RAHAT VE ESTETİK

MEB daha önce öğrencilerin kıyafetlerini yeniden değerlendirmek amacıyla bir çalıştay düzenlemişti. Çalıştayda okul kıyafetlerine pedagojik ve toplumsal gerçekler ışığında belirli bir serbestlik getirilmesi önerisi yer almıştı. Çalıştayda öğrenci kıyafetlerinin rahat, estetik ve işlevsel olması vurgulanmıştı. Bakanlığın olası model tasarımlarında kız öğrenciler için pantolonun da düşünüldüğü ifade edilmişti.

Hatice Yılmaz / Bugün