Eğitim - Kariyer MEÇ Okulları bu yıl İstinye’de

MEÇ Okulları bu yıl İstinye’de

Paylaş
MEÇ Okulları bu yıl İstinye’de

İstinye’de Ezber bozan eğitim sistemiyle İstanbul’da ayrıcalıklı bir yere sahip olan BÜMED MEÇ Okulları, Arnavutköy yerleşkesindeki okul öncesi ve Moda yerleşkesindeki okul öncesi ve ilkokul eğitimine ek olarak şimdi de İstinye yerleşkesiyle güçlenmeye devam ediyor

Bu yerleşkede ilk kez bir MEÇ Ortaokulu açılarak, öğrencilerinde MEÇ kültürünün devamlılığına ve istikrarına fırsat tanıyor.

Eğitime aileyi dahil ediyor

BÜMED MEÇ Okulları, merak eden, araştıran, sorgulayan, tüketmekten çok üreten özgür ve özgüvenli bireyler yetiştirerek eğitimde sıra dışı bir kültürü temsil ediyor. Öğrencilere, farklılıklara saygılı, din, dil, ırk ayrımı yapmadan hoşgörü içinde yaşamak gerektiğinin bilincini aşılıyor. Çocuk gelişiminde ailenin büyük bir rolü olduğuna inanıyor ve eğitimin her basamağına aileyi de dâhil ediyor.

BÜMED MEÇ Okulları, tüm yerleşkelerinde Boğaziçi Üniversitesi tarafından geliştirilen öğrenci odaklı eğitim sistemi SARES’i (Sorgula- Araştır-Eleştir-Savun) uyguluyor. Bu eğitim sistemi sayesinde öğrenciler, bilgiyi demokratik bir ortamda kendileri yapılandırıyor. Bilgi edinmede aktif rol oynayan öğrenciler bilgiyi kalıcı olarak öğreniyor. Bunun yanı sıra MEÇ Saati uygulamasıyla öğretmenler, öğrencilerin aklındaki tüm sorulara cevap vererek alışılmış öğrenci profilinin dışında, daha donanımlı bireyler yetiştiriyor.



‘Dünyalı’ öğrenciler yetiştiriyor

Ortaokul döneminin, ilkokul ve lise arasındaki çok özel bir dönem olduğunu vurgulayan BÜMED MEÇ Okulları, öğrencilerin yeteneklerini ve becerilerini daha da geliştirip, dünyalı öğrenciler yetiştirmeyi görev biliyor. Ortaokulda yabancı dile çok daha önem veren bir müfredatla yabancı dili, okuma, yazma ve konuşmada aktif kullanabilen, dili kültürel bileşenleriyle yaşayarak öğrenen ve dünya vatandaşı olan öğrenciler yetiştiriyor.

Haberin Devamı