Gündem Meçhul kahraman

Meçhul kahraman

Paylaş
Meçhul kahraman

Mersin'de bir apartmanın 4'üncü katındaki çıkan yangında 10 aylık bebeği kurtaran kişi adını bile söylemeden gitti

ODASINDA UYUYORDU

Mersin’de emekli öğretmen Mehmet Erol ve eşi Handan Erol’un, torunları 10 aylık Güneş Ertunç ile birlikte oturdukları apartman dairesinde önceki gece saat 01.30’da henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

Mutfaktan başlayan yangın kısa sürede evin her yerini sardı. Mehmet ve Handan Erol alevler nedeniyle 10 aylık torunlarının uyuduğu odaya ulaşamayınca balkona çıkıp yardım beklemeye başladı.

MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERDİ


Mahalleye gelen ilk itfaiye ekibinin merdiveni kısa kalınca 4. kattaki balkona erişemedi. Daha yüksek merdivenli bir ekip istendi. Bu sırada itfaiye erleri apartmanın içinden yukarı çıkarak yangını söndürmek istedi.

Bu kez de hortuma tazyikli su veren mekanizma yetersiz kaldı. Mahalleli yaşananlara tepki gösterirken yoldan geçen bir kişi itfaiyeden aldığı fenerle elektrikleri kesik olan apartmana girdi.

ANNESİ BATMAN’DA DOKTOR

Meçhul kahraman, 10 aylık Güneş’i alevlerin arasından çekip aldı ve aşağı indirip teyzesi Öykü Erol’a teslim etti. Sonra da adını bile söylemeden gitti.

Kahraman hakkında öğrenilen tek şey asker olmasıydı. Bebek kurtarıldıktan 1 saat sonra itfaiye de balkonda bekleyen Mehmet- Handan Erol’u aşağı indirdi.

Annesi Batman’da doktorluk yaptığı için 10 aylık Güneş’in dedesi ve anneannesiyle Mersin’de yaşadığı öğrenildi.

2