Gündem 'Meçhul kahraman' yalancı çıktı!

'Meçhul kahraman' yalancı çıktı!

Paylaş
'Meçhul kahraman' yalancı çıktı!

'Meçhul kahraman' yalancı çıktı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İbrahim Özdemir, bir evde çıkan yangında 10 aylık Güneş Erol’u kurtardığı iddia edilen meçhul kahramanın aslında bebeği kurtarmadığını ileri sürdü. Özdemir, ‘meçhul kahraman’ hakkında, ‘Kamu görevlilerini yanılttığı’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Dün saat 01.30 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndaki Hakan Apartmanı’nın 4’ncü katındaki evde çıkan yangında, balkonda mahsur kalan emekli öğretmen 60 yaşındaki Mehmet Erol, eşi Funda Erol ile torunları Güneş Erol güçlükle kurtarıldı.

Güneş bebeği yangın söndürülürken kucağına alarak dışarı çıkan ve alevlerin arasına girip çocuğu kurtardığı ileri sürülen kişinin, aslında yakını olduğunu söyleyerek bebeği itfaiyecilerden aldığı iddia edildi. Yangına müdahale eden Yenişehir Belediyesi İtfaiye ekip amiri Adil Kılıç, Güneş bebeği alevler arasında içeri girip kurtaran kişinin kendisi olduğunu söyledi. Çelik kapıyı kırarak içeri giren ilk kişinin kendisi olduğunu belirten Kılıç, “Ev büyüktü, orta tarafa sis perdesi yaparak alevlerin ve dumanın arka tarafa gitmesini engelledim. Balkon güvenliydi, ilk olarak bebeği aldım. Dışarı çıkartırken kapıda ‘meçhul kahraman’ olarak gösterilen kişi vardı. Bana ‘Ben akrabasıyım bana ver’ dedi. Ben de içerde kurtarılmayı bekleyen 2 kişi daha olduğu için bebeği o kişiye verdim. Çıkıp aslında bebeği kendisinin kurtarmadığını anlatmasını bekliyorum” dedi.

Haberin Devamı

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Adil Kılıç, meçhul kişinin çocuğu kurtarmadığı gibi kendisine zimmetli olan el fenerini alarak ortadan kaybolduğunu da ileri sürdü.
Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İbrahim Özdemir de meçhul kişinin kamu görevlilerini işlerini yaparken yanılttığını iddia ederek, hakkında yasal işlem yapılması için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Mustafa İNSAN/MERSİN, (DHA)