Zeyno Gürses Mecidiyeköy'ün yeni gözdesi: Tür'lü
HABERİ PAYLAŞ

Mecidiyeköy'ün yeni gözdesi: Tür'lü

Haberin Devamı

Haber: Merve Özaytekin

mozaytekin@posta.com.tr

Biber, Park Şamdan ve Blackk’ten farklı olarak bu kez halk tipi bir restoran açtığını söyleyen Emre Ergani, Tür’lü’nün menüsüne adı gibi binbir çeşit yemek koymuş. Eski İETT binasının restore edilmesiyle lokantaya dönüştürülen Mecidiyeköy’deki restoranda zeytinyağlılardan makarnalara, pideden et çeşitlerine kadar her şey var.

Kahvaltıda taze simit keyfi...

Mecidiyeköy-Cevahir Alışveriş Merkezi’ni bilirsiniz. Önünde eskiden bomboş bir bina duruyordu. Meğer bu bina İETT’nin eski yönetim binasıymış. Emre Ergani eski yerin kiralık olduğunu duyar duymaz aklındaki halk tipi restoranı buraya açmaya karar vermiş. Dört ay içinde tüm hazırlıklar tamamlanınca da Tür’lü mart ayının sonunda faaliyete girmiş. Şimdi önünden ne zaman geçsem bahçe kısmının dolu olduğunu gördüğüm Tür’lü, leziz yemekleriyle herkesin beğenisini topluyor.

Konyalı’nın yıllarca şefliğini yapmış Mustafa Yıldız Tür’lü’nün mutfağının başında duruyor. Profesyonel ekibiyle her gün taptaze yemekler yapıyorlar. Restoranın İstanbul’un en hareketli semtlerinden Mecidiyeköy’de olmasından dolayı Tür’lü’de her zevke hitap ediliyor. Menüde kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her şeyi bulabilirsiniz. Hayli zengin olan kahvaltı bölümünde peynir çeşitlerinden ev yapımı reçele, simitten tosta, omletten çeşitli keklere kadar her şey var. Ayrıca kahvaltı boyunca sınırsız çay servisi de yapılıyor Tür’lü’de.

Konumu itibariyle çevresinde çok sayıda iş yeri bulunan restoranda öğle yemekleri hızlıca servis ediliyor. Restoranın içindeki bankodan zeytinyağlı çeşitleri görerek seçiliyor, garsonlar yemeğinizi geciktirmeden masanıza getiriyor. Menüden de yemek siparişi verebiliyorsunuz. Her güne özel çorbanın yapıldığı lokantada brokoli, kremalı ıspanak, yayla, tel şehriye gibi gününe göre onbeş çeşit çorba var. Ama mercimek çorbası menüden hiçbir zaman eksik olmuyor. Zeytinyağlılardan pırasa, fasulye, barbunya, zeytinyağlı dolma çeşitleri ve enginar çok seviliyor.

Tür’lü’nün türlüsü çok seviliyor

Ana yemekler o kadar fazla ki; insan seçmekte zorlanıyor. Her çeşit pidenin bulunduğu Tür’lü’de pideler taze taze restoranda açılıyor, fırınlanıyor ve çıtır çıtır masanıza getiriliyor. Külbastıdan tutun da tavuk ızgaraya kadar birçok lezzetli ızgara öğle ve akşam yemeklerinde doyurucu ve çabuk olduğu için çok seviliyor. Döner sevenler için tavuk ve et dönerin de bulunduğu Tür’lü’de döner iskender, ekmek arası, porsiyon olarak sunuluyor. Ama Tür’lü’nün en sevilen yemeği adı gibi ‘türlü’. Kuş başı etle, taze mevsim patlıcanı ve domatesiyle yapılan bu türlü güveçte pişiriliyor ve servis ediliyor. Hem doyurucu hem de sağlıklı olan bu yemek sadece 9 TL.

Restoranda en sevilen lezzetlerden ikincisiyse sahanda köfte. Yufkalı köfteyse her yerde bulamayacağınız Mustafa Şef’in en özel yemeklerinden. Dünya lezzetlerine de yer veren restoranda makarnalar, pizzalar ve hamburger bulunuyor. Çocuklar için de özel menüleri var Tür’lü’nün. Kısa süre önce açılmasına rağmen tatlısı için de gelen çok oluyormuş restorana. Şimdilik sütlacın yerini hiçbir tatlı alamasa da yaza doğru çıkacak olan dondurmalı profiterol menüdeki tüm tatlıların önüne geçecek gibi... Yediden yetmişe her yaştan her kesimden insanın uğradığı Tür’lü’ye sabah 07.30’dan 23.00’a kadar günün istediğiniz saati uğrayabilirsiniz. Tavsiye ederiz!

2

Sıradaki haber yükleniyor...
holder