Siyaset Meclis Başkanı belli oldu: Cemil Çiçek
Paylaş
Meclis Başkanı belli oldu: Cemil Çiçek

AK Parti'nin Meclis Başkanlığı için adayı Cemil Çiçek oldu. Parlamentodaki sayısal durum göz önüne alındığında, Çiçek hafta başında TBMM'nin yeni başkanı olacak

AK Parti’nin Meclis Başkanlığı için adayı belli oldu: Cemil Çiçek.

Haberin Devamı

Saat 20. 30'da Çiçek’in adaylığı için AK Parti Meclis Genel Sekreterliği'ne başvurusunu yaptı.

Başkanlık için siyasi partilerle temas kuran heyette de yer alan Cemil Çiçek, partisinin parlamentodaki çoğunluğu göz önüne alındığında, Pazartesi günkü seçimde başkanlık koltuğuna oturacak.

Yemin krizinin gölgesinde açılan 24. yasama döneminin en önemli konusu anayasa değişikliği olduğu için, Meclis Başkanı’na ayrı bir anlam yükleniyordu.

Bu koltuk için adı geçen Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin, Nimet Çubukçu, Faruk Çelik gibi isimler bu yönde bir adımları olmayacağını açıklayınca; Başbakan’ın bugünkü grup toplantısında isim vermeden yaptığı tarifle de, gözler Cemil Çiçek’in üzerine çevrilmişti.

Bugün herhangi bir açıklama yapmayan Çiçek’in başkanlık adaylığı da akşam saatlerinde netlik kazandı. AK Parti Grup Başkanvekilleri, Meclis Genel Sekreterliği’ne Çiçek'in adaylığı için başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

Meclis Başkanlığı için başvuru süresi Cumartesi günü saat 24.00’te son bulacak. Her milletvekilinin başvuru hakkı olurken, Çiçek’in Pazartesi günü 3. tur sonunda seçilmesi bekleniyor.

Çiçek’in, MHP’nin bir aday çıkarması durumunda ilk iki turda gerekli olan 367 oya ulaşması zor görünüyor. 3. turda ise yeterli oy sayısı 276 olacak.