Siyaset Meclis dopingi araştıracak
Paylaş
Meclis dopingi araştıracak

Meclis'te sporda doping sorununun araştırılması için komisyon kurulması 4 partinin oy birliği ile kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, sporda doping sorununun araştırılması için komisyon kurulması kabul edildi.

Haberin Devamı

Önerge üzerine söz alan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, kürsüde konuşurken, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün komisyon sıralarında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile konuşmasına tepki gösterdi.

Atıcı, "Komisyon kurmanız için illa birinin mi ölmesi gerekiyor?" diye sordu.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın "AK Parti Hükümetinin ihaleleri ve bakanları şikecidir" sözleri, Genel Kurul'da tartışma yarattı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, sataşmadan söz alarak, "Bu konuda belge, bilgi, döküman varsa neden bugüne kadar neden suç duyurusunda bulunmadınız? Varsa bilgi, belge, bunları savcılara, mahkemelere vermek en tabii hakkınızdır. Onun dışında belge olmayan konularda hükümeti eleştirmek hakkınız ve haddiniz değil" dedi.

Haberin Devamı

Geçlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da söz alarak, şunları söyledi:

"Gerçekten doping konuşuluyor olsaydı ama maalesef sıklıkla kişilere hakaretlerde bulunuldu. Hükümete yönelik hakaret ve iftiralarda bulunuldu. AK Parti Hükümeti, Başbakanı veya bakanlarından herhangi biri, son yapılan Fenerbahçe kongresine şu veya bu şekilde müdahil olmuş değil. Ondan önce Beşiktaş genel kurulu vardı. Hükümetimizin oraya da dahli söz konusu olmamıştır. Buraların statüleri, üye yapılar bellidir. Buralardaki başkanlık mücadelesinin hangi zeminde, ne şekilde yapıldığı ve yürütüldüğü bellidir. Bütün bu konular karşısında hükümetimizin yaklaşımı da bellidir.

Bazı milletvekilleri Mersin'deki Akdeniz oyunlarında pazarlık usulünün sıklıkla kullanıldığıdan söz ettiler, doğrudur. Çünkü Yunanistan hükümeti almıştır ve 4 yıl boyunca taş üstüne taş koymamıştı. 18 ay içerisinde Akdeniz oyunlarını hem ihaleleri hem projeleri hem inşaatları hem de organizasyonu gerçekleştirilmiştir. Milletvekilinin ciddiyetine yakışan varsa belgesi Cumhuriyet savcılığına başvurmaktır."

Yeniden söz alan Türkkan, Türkiye'de parlamentoya giren her gencin spor bakanı olmak isteyeceğini belirterek, "Ancak üzülerek ifade ediyorum, siz bu konuyu beceremediniz. Sizin çıka çıka Hamamönü'nde üç tane binayla ilgili meseleniz çıktı" dedi.

Haberin Devamı

Yeniden söz alan Kılıç, "Daha önce gensoru konusu yapılmış bir konuyu buraya getirmekle doping konusunda hazırlıksızlığını ve diğer iddialarıyla ilgili ciddiyetsizliğini ortaya koymuş oldu. Mülk edinme hakkı denen bir hak var. Ben de bu hakkımı kullandım. Varsa gayri kanuni bir şey onunla da ilgili savcılığa gidebilirsiniz" diye konuştu.

Suat Kılıç ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Galatarasay'a bu akşam oynayacağı şampiyonlar ligi maçında başarılar diledi.

Komisyonun kurulmasının kabul edilmesinin ardından, sıradaki araştırma önergeleri için hükümet ve komisyon yerine oturmayınca, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, birleşimi yarın saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.