Rauf Tamer Meclis notları
HABERİ PAYLAŞ

Meclis notları

Haberin Devamı

Orada maraton devam ederken, dikkatinize sunmak istediğim birkaç nokta var.

● Bir laf vardır hani: Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek... Tıpkı onun gibi... Muhalefet, mevcut darbe anayasasına çoktan razı galiba... Bu uğurda canla başla mücadele veriyor.

● Buna mukabil Başbakan Başbakansız bir sistem için çalışıyor. Devlet Bahçeli’nin ise -tevazudan olsa gerek- ne için çalıştığı henüz bilinmiyor.

● Maddelere geçilmek amacıyla yapılan oylama, bir genel prova niteliğindeydi... Evet oyları 330’u geçti: 338. Gerçi epey fire var ama fireler sayılmıyor ki... Yani sevinenlerin niye sevindiği anlaşılamıyor.

● Boş oy ne demek? Boş ver demek mi? Tamam, onu anladık ama geçersiz oy neyin nesi? Beni saymayın anlamında mı? Yahu koskoca milletvekili nasıl geçersiz olabilir? Epey güldürdü.

● Araştırmaya göre halkın ezici çoğunluğu, yeni anayasa hakkında bilgi sahibi değil. Ama “bilgi sahibi olmadan” sandığa gidip fikrini söyleyecek. Yani, milli gelenek bozulmayacak.

● Herşeye rağmen... Meclisin performansı mükemmel. Bu kadar uzun mesai. Hem de büyük bir gerginlikle. Kutlarım...

● Bir grup, meclise yürüdü. Polis müdahale etmeyip bıraksaydı, merak ediyorum, acaba ne yapacaklardı? Genel Kurul Salonu’nu mu basacaklardı? Vah benim Gazi Meclisim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder