Gündem Meclis salonunda kavga istifa getirdi

Meclis salonunda kavga istifa getirdi

Paylaş
Meclis salonunda kavga istifa getirdi

Tekirdağ'ın Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda dün yaşanan yumruklu kavganın ardından, odanın Meclis Başkanı İsmail Akın ile Meclis Başkan yardımcısı Süleyman Kozuva ile meclis üyeleri Ahmet Türker ve Ahmet Çetin, yaşananlardan huzursuzluk duyduklarını belirterek ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na noter kanalıyla istifalarını sundu

Genel Sekreter Selma Uğurlu ve yeğeni Burak Cebeci ise polis merkezine giderek, yönetim kurulu üyeleri Rahmi Yılmaz ve Salih Yılmaz’ın kendilerini darp ettiğini belirterek haklarında suç duyurusunda bulundu.

>>> MECLİS SALONU BOK RİNGİNE DÖNDÜ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, dün yönetim kurulu üyeleri, Genel Sekreter Selma Uğurlu’nun maaş farkları aldığının müfettiş raporuyla belirlendiğini iddia etmişti.

Bunun üzerine meclis salonu bir anda karışmıştı. Olaylara Selma Uğurlu’nun ablasının oğlu olan ve odanın kapasite biriminde çalışan yeğeni Burak Cebeci’de Rahmi Yılmaz’a saldırmıştı. ÇTSO Meclis Başkanı İsmail Akın, Meclis Başkan yardımcısı Süleyman Kozuva ile meclis üyeleri Ahmet Türker ve Ahmet Çetin, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na noter kanalıyla istifalarını yolladı.

Meclis Başkanı İsmail Akın ise, son 1 yıldır odada huzursuzluklar yaşandığnı belirterek, "Odamızın son bir yılda yaşanan huzursuzluklar neticesinde, her zaman üyesi bulunmaktan gurur duyacağım Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında yaşanan toplantılarda çıkan tatsızlıkların öncelikle kamuoyunu ve üyelerimizi rahatsız etmesi, ardından da 17 Eylül’deki meclis toplantısında yaşanan gerginliğin neticesinde ulusal anlamda odamıza zarar vermesini üyelerimizin ve kamuoyunu takdirine bırakarak meclis üyeliği görevimden istifa ettim" dedi.

Tutarsız ve ciddiyetten uzak tartışmalarla bugüne kadar odanın itibarının her geçen gün yıpratıldığını belirten Süleyman Kozuva istifa nedenini şöyle açıkladı: "17 Eylül’de gerçekleştirilen meclis toplantısında yaşanan çirkin olay ve olay karşısında yönetim kurulunun umursamaz tutum ve davranışları karşısında meclis üyeliği görevinden istifa ediyorum."

Asıl istifa etmesi gerekenler istifa etmediği için kendilerinin istifa etmek durumunda kaldığını ifade eden Ahmet Türker, "Biz bu göreve hizmet için seçildik. Ama bugüne kadar hizmet etmeye fırsat bulamadık. Bundan sonra da hizmet ortamı bulamayacağımızı düşündüğüm için istifa ettim" diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

ÇTSO Genel Sekreter Selma Uğurlu ve yeğeni Burak Cebeci ise, kendilerinin darp edildiğini belirterek polis merkezine giderek, yönetim kurulu üyeleri Rahmi Yılmaz ve Salih Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şaban KARDEŞ/ ÇERKEZKÖY,(Tekirdağ),(DHA)