Gündem Meclis'te 23 Nisan özel oturumu düzenleniyor

Meclis'te 23 Nisan özel oturumu düzenleniyor

Paylaş
Meclis'te 23 Nisan özel oturumu düzenleniyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 23 Nisan özel oturumu düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da özel oturum için Meclis'te bulunuyor.

TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel oturum düzenleniyor. Birleşimi, Meclis Başkanı İsmail Kahraman açtı. Kahraman, okunan İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını yaptı.

Oturumda yapılacak konuşma programında da bir değişiklik yapıldı. Kahraman, AK Parti adına Başbakan Binali Yıldırım'ın yerine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın; MHP lideri Devlet Bahçeli yerine ise Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın konuşma yapacağını açıkladı.


İSMET YILMAZ: ATATÜRK'Ü VE SİLAH ARKADAŞLARINI SAYGIYLA ANIYORUM


AK Parti adına Başbakan Binali Yıldırım yerine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konuştu:

İsmet Yılmaz, "TBMM'nin 98. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Bugün çocuklarımızın bayramı. Kahraman şehitlerimizin bayramı. Ordusu galip gelsin diye aç kalan aziz milletimin çocuklarının bayramı. Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum" dedi.


KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASI ESNASINDA GERGİN ANLAR


İsmet Yılmaz'dan sonra kürsüye CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz gecesi şehit olmuş tüm vatandaş ve emniyet güçlerimizi rahmetle anıyorum. O gece palamentoda bulunan arkadaşlarımızı da saygıyla selamlıyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Buu söz o hakkın nasıl kullanılacağını da aktarır. 15 Temmuz'da burada olan arkadaşlarımızın bazıları 20 Temmuz OHAL darbesiyle bu haklarını bırakmak zorunda kalmışlardır. Biz tek adam rejiminin mirasçısı olmadık, olmadığımız için de mutluyuz. Sizi rahatsız etmesin beyefendi, 20 Temmuz darbesini reddediyorum. (Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin ardından AK Parti sıralarından tepki gelince Meclis'te tansiyon daha da yükseldi) Sizler yetkilerinizi başkalarına devredebilirsiniz. Kimse bu Gazi Meclis'in yetkilerini başkasına devredemez." dedi.


"BU GERÇEKLERİ SÖYLEMEK BENİM SORUMLULUĞUMDUR"


Kılıçdaroğlu, "Bugün hükümet edenler millete hesap vermeyi bırakın yasama organının asli unsuru olan milletvekillerinin soru önergelerine dahi cevap vermemektedirler. Yürütme organının yasama organını tanımaması demektir. Böyle bir tablo Meclis'in saygınlığına gölge düşürür. Bugün bu tabloyu yaşıyoruz ve bütün dünya bu tablonun tanığıdır. Bu bayram günü bu gerçekleri bu çatı atlında anlatmak benim sorumluluğumdur. Bugün Meclis'in yetkileri büyük ölçüde alınmıştır. 7 yıl önce 23 Nisan'da Meclis'te yaptığım Türkiye Cumhuriyet'in demokratikleşme tarihi bu Meclis'in yetkilerini genişletme tarihidir" dedi.


BİNALİ YILDIRIM ÇOK SERT ÇIKTI


Söz alan Başbakan Binali Yıldırım, "Sayın Başkan, değerli milletvekileri bu özel günde daha Meclis'e yaraşır bir toplantıyı gönlümüz arzu ederdi ancak ana muhalefet partisinin tavrı şahsımı hedef alarak darbe gecesi benim tanklar eşliğinde evimden çıkarıldığımı emniyetli bir yere götürüldüğümü ifade etmiştir. O gecenin gerçeği şudur; O gece tanklar senin genel başkanına yol verirken bu ülkenin başbakanı uçaklara alçakları vurun demiştir" dedi. (Bu esnada açıklama yaparken Başbakan Binali Yıldırım sinirlenerek masaya vurdu ve önündeki mikrofonu itti)

İşte o anlar: