Siyaset Meclis yine tartışmalı başladı
Paylaş
Meclis yine tartışmalı başladı

İç Güvenlik Paketi'nin görüşülmesine TBMM'de devam ediliyor:

Günlerdir Meclis'te devam eden İç Güvenlik Paketi'nin görüşülmesine TBMM'de devam ediliyor.

Haberin Devamı

BMM Genel Kurulu'nda görüşülen 132 maddeli İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde 10 madde kabul edilmişti. Diğer maddeler için ise görüşmeler yeniden başladı.

SAVUNMA BAKANI 'ŞAH FIRAT'I ANLATTI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Süleyman Şah türbesi için düzenlenen operasyon hakkında konuşmak üzere söz aldı.

Bakan Yılmaz'ın sözlerinden önemli satırbaşları şunlar:

Süleyman Şah türbesi ata yadigarı olarak zaman zaman yenilenmiştir. 1975 yılında Caber Kalesi'nden Fırat'ın doğu yakasına taşınmıştır.

Bu operasyona karşı çıkanlara baktığımızda operasyonun ne kadar doğru olduğu görülmektedir.

Bu aziz millet bu yurdu kendine vatan yapanları her zamana başının üstünde tutumuştur.

Haberin Devamı

'TEZKEREDEKİ YETKİ KULLANILMIŞTIR'

Türkiye'ye sınır dışı operasyon yapmak üzere yetki verilmiştir.

Güney sınırımızdaki gelişmeler bu çereçevede değerlendirilmiştir.

Çatışma dahi olmaksızın bu operasyonun gerçekleşmiş olmaösı TSK'nın caydırıcılığını ve savaşa hazır halini göstermektedir.

Operasyon sırasında bir personelimiz şehit olmuştur. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.

'Mehmetçik rehin' diye açıklama yapanlara bugün mehmetçiğin rehin olmadığı gösterilmniştir.

Kaybedilen toprak yoktur. Askeri bir gereklilik yerine getirilmiştir.

YPG İLE 4 GÜN GÖRÜŞÜLDÜ

Savunma Bakanı'nın ardından Grup Başkan vekilleri Şah Fırat Operasyonu'na dair açıklamalarda bulunuyor.

İlk konuşmayı yapan HDP'li vekili Nazmi Gür konuşmasına YPG'nin basın açıklamasını okuyarak başladı. Gür açıklamasında Süleyman Şah operasyonu için YPG ve Türkiye arasındaki görüşmelerin 4 gün sürdüğünü ifade etti.

MİLLET SİZİ AFFETMEYECEK

CHP adına konuşan Faruk Loğoğlu: Bu operasyon Suriye topraklarına yapılmış bir saldırıdır. Süleyman Şah türbesinin yeni yeri uluslararası hukuka aykırıdır. İktidar bu operasyon için Türk Ulusu'ndan özür dilemelidir. Suriye arka bahçemiz değil, millet sizi asla affetmeyecektir. AKP'nin fıtratında vatan için can vermek yoktur. Biz Suriye'nin sözcüsü değil uluslararası hukukun sözcüsüyüm.

Haberin Devamı

UTANMIYOR MUSUNUZ?

MHP adına Tuğrul Türkeş: "Yapılan açıklamalar gerçeği tam olarak yansıtmıyor. Bir Başbakan, Genelkurmay Karargahı'nda şov yapar mı?

Türkiye dışındaki tek toprağımızı kaybettik. Utanmıyor musunuz? Türk askerini geri çekerek orada 14 Türkmen köyünü bıraktınız.

Bunu bir askeri başarı gibi anlatmaya çalışıyorsunuz. İnsanların gözünün içine bakarak başarı gibi anlatamazsınız.

PYD ve ISİD'in çatıştığı bölgede Türk askerini kurtardınız. Bu bir başarı değil, toprak kaybettiniz. Oradaki Türkmenleri sahipsiz bıraktınız.

Bir askeri birliğinizin bile güvenliğini bile koruyamaz hale geldiniz. HDP'li milletvekillerin açıklamalarını inkar ediyorsunuz. Bu kadar basit bir açıklamayla bunu geçiştiremezsiniz. Yandaş medyanızla bir seçim kampanyası yürütmeye çalışıyorsunuz. Bunu yapanın kafasına miğfer geçmez.

Bu konuyu bir genel görüşme ile görüşmeliyiz. HDP'li vekillerin iddiaları TSK açısından zuldür. Bir başarınız yok. Yeni ve büyük bir hezimetiniz var."

AKP adına vekil Şirin Ünal yaptığı konuşmada başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini belirterek TSK'ya teşekkür etti. Ünal "“Hiçbir ülkeye bilgi verilmemiş. Terör örgütlerine karşı gerekli güvenlik tedbirlerini almıştır" dedi.

Haberin Devamı

MHP'DEN GENSORU

MHP, İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında kamu düzenini sağlamada görevlerini yürütemediği, KCK paralel devlet yapılanmasına zemin hazırladığı ve yolsuzluk soruşturmasını akamete uğratma girişimlerinde bulunduğu iddialarıyla gensoru önergesi verdi.