Siyaset Meclis'te kilitleme stratejisi!
Paylaş
Meclis'te kilitleme stratejisi!

Dünkü 18 saatlik maratonun ardından muhalefet partileri, Anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerini kilitleme taktiğine 2'nci günde de devam edecek. Muhalefet görüşmeleri uzatmak için Danışma Kurulu toplantısı istedi

Muhalefet partilerinin izlediği taktik, Anayasa görüşmelerinde bugün de devam edecek. İlk günkü 18 saatlik maratonun yaklaşık 6 saati önceki gün grup önerileri ve "usul" tartışması ile geçerken, ilk günün mesaisi beklenenin de üzerinde geçti.

Haberin Devamı

Muhalefet partileri BDP ve CHP’nin grup toplantılarını yapmaları nedeniyle Genel Kurul bugün 15.00’te açılacak. Muhalefet partilerinin Danışma Kurulu’nu toplantıya çağırmaları ise Genel Kurul çalışmalarının bugün de tıkanacağını gösteriyor. Genel Kurul’da TBMM İçtüzük kurallarını sonuna kadar kullanmayı hedefleyen muhalefet partileri ve özellikle CHP ile MHP her madde üzerinde önerge verecek.

Her gün Genel Kurul’da üç maddeyi geçirmeyi hedefleyen AKP ise, bir taraftan muhalefetin engelleme taktiğine karşı, karşı taktik arayışlarına girerken, bir taraftan da parti grubunun tam kadro Genel Kurul’a katılması için çabalıyor.

BAKANLAR PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ, DEVAMSIZLIKLARI ERDOĞAN İZLİYOR

Öte yandan kabine üyeleri Anayasa görüşmeleri nedeniyle Ankara dışındaki açılış ve programlarını iptal ettiler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan acil ve önemli programların dışında ki programlarını Meclis’teki makam odasında gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın Genel Kurul çalışmalarını yakından izleyeceği, Genel Kurul’a katılmayan milletvetkillerini ise bizzat kendisini arayacağı belirtiliyor.

AKP yönetimi, milletvekillerinin Meclis dışına çıkmalarına engel olmak için, Anayasa değişikliği üzerinde milletvekillerine Genel Kurul’da söz verme taktiğine gidiyor.