Siyaset Meclis'te koçlu basın toplantısı
Paylaş
Meclis'te koçlu basın toplantısı

Daha önce Meclis'e inek iskeleti sokarak şap hastalığına dikkat çeken CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, bu kez Meclis'e arabasının bagajında soktuğu koçla basın toplantısı düzenledi

Basın toplantısı boyunca koçu tutan Öğüt, basın toplantısının amacının, Türkiye’de tüketiciye ucuz et yedirme projesi olduğunu söyledi. Türkiye’nin 5 yıldır 5 milyar dolarlık et ve hayvan ithalatı yaptığını belirten Öğüt, AK Parti iktidarında tarım ürünlerine yaklaşık 80 milyar dolar para ödendiğini iddia etti. Öğüt, "Köylümüz perişan oldu, köylünün elinde hayvan kalmadı, büyükşehirlere göç etti. Tüketici bugün eti, 30 TL ile 40 TL arasında değişen fiyatlarla yiyor. Eti alamadığı için protein, protein alamadığı için de çocuklar doğru düzgün beslenemiyor" dedi.

Haberin Devamı

Öğüt, Avustralya’da bir kişinin bir yılda 142 kilogram, ABD’de 125 kilogram, Almanya’da 85 kilogram yerken, Türkiye’de 12 kilogram et yediğini kaydederek, "Dışarıda nasıl beslendiği belli olmayan, domuzların sakatatı ile yapılan yemlerle beslenen hayvanların ülkeye gelmesini protesto ediyorum. İthal eti ve hayvanı durdurun, oraya verdiğiniz parayı köylümüze ödeyin. Köylümüz kalkınsın ve gelişsin. Çünkü, bir evde 7 kişi var. O evde hayvan kalmayınca insan da kalmıyor ve göç ediyor" diye konuştu.

Vatandaşın ucuz et alabilmesi için köylünün kalkınması gerektiğini ifade eden Öğüt, "Büyükbaş ve küçükbaş hayvanda omega 3 değeri çok yüksek. CHP iktidarında köyleri gruplara bölerek, 150-200 sene önce yapılan ahır ve evleri modernleştirerek, köyleri gruplara bölerek, herkese damızlık hayvan vererek köylüyü kalkındıracağız. Köyde hayvan olursa, şehirli ucuz et yer" dedi.

Haberin Devamı

Ensar Öğüt, "Hayvanı bagajda buraya getirmeniz hayvana eziyet olmadı mı?" sorusu üzerine, "Hayır, hayvanı en iyi şekilde yemlerini vererek getirdik. Ne kadar uslu bir hayvan, rahat duruyor" dedi.

Türkiye’de, Doğu Anadolu Bölgesi’nde olan mera hayvancılığının geliştirilmesi gerektiğine işaret ederek, "Büyük çiftliklere kredi veriliyor, köylüye neden verilmiyor? Ben buna isyan ediyorum. Köylüye verilsin, köylü de kalkınsın. Vatandaş da ucuza et alsın. Siz et yiyebiliyor musunuz? Yılda kaç kilo et yiyorsunuz? Protein almazsa çocuğun beyni, vücudu nasıl gelişecek?" diye sordu.

'KIZLAR, GENÇ ERKEKLERE GİTMİYOR'

Öğüt, Türkiye’de şu anda insanların kötü beslendiğini, çünkü protein alamadığını iddia etti. Köylerde koyun kalmadığını söyleyen Öğüt, "Erzurum’a çağ kebabı yedim. Orada çağ kebabı yapanlar, Balıkesir’den et getirdiklerini söylediler. Bu ayıp değil mi? Erzurum yaylalarında hayvan kalmadı. Genç erkeklere kızlar gitmiyor. Kızlara ’Niye gitmiyorsunuz?’ dediğimiz zaman, ’burada iş, güç yok; ben bu şekilde gitmem, ancak İstanbul ve Ankara’ya giderse evlenirim’ diyor. Genç erkeklerimiz evlenemiyor" dedi.

Haberin Devamı

"Geçen sene büyükbaş hayvanı Meclis’e sokamamıştınız, bu hayvanı nasıl aldırdınız?" sorusuna, Öğüt ,"Bu hayvan, bagajda geldi. Polisin kabahati yoktur. Arabayı ben kullandığım için ki yanıtını verdi.

KOÇ YERE PİSLEYİNCE KENDİSİ TEMİZLEDİ

Öğüt’ün basın kapısı önündeki toplantısının ardından, koçun yerleri pisletmesi üzerine, bir görevli temizlemeye başladı. Görevlinin elinden süpürge ile faraşı alarak süpürmeye başlayan Öğüt, "Biz bu hayvanın şeyini her zaman temizleriz. Bu pislik değil, Meclis’i asıl kirletenler yolsuzluk yapanlardır. Bu organik pislik, hepimiz köylü çocuğuyuz, bundan bir şey olmaz" diye konuştu.

CHP’li Öğüt daha sonra koçu cipin bagajına koyarak Meclis’ten ayrıldı.

AA