Siyaset Meclis'te ünlü isimler
Paylaş
Meclis'te ünlü isimler

12 Haziran 2011 Genel Seçimleri yapıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre, yeni Meclis'te ünlü isimler dikkat çekecek

Spor, sanat ve medya dünyasından ünlü isimler yeni dönemde Meclis’te yer alacak. Eski Milli Futbolcu Hakan Şükür Ak Parti’den İstanbul 3’üncü bölge milletvekili olarak Ankara’ya gidecek.

Ak Parti’nin Meclis’e göndereceği diğer önemli bir isim ise Milliyetçi Hareket Partisi eski lideri merhum Alparslan Türkeş’in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş. Cumhuriyet Halk Partisi de İstanbul’dan Meclis’e tanınmış isimler yolluyor.

SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Sabahat Akkiraz, Oktay Ekşi, Şafak Pavey CHP Milletvekili ünlü türkücü Sebahat Akkiraz bu isimlerden. Gazeteci Oktay Ekşi ve Meclis’te engellilerin temsilcisi olmaya aday Şafak Pavey de, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’dan milletvekili seçilen önemli isimleri oldu.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi Muğla milletvekili adayı, Ege türkülerinin ünlü ismi Tolga Çandar da seçimde yüzü gülen isimlerden oldu.

Yeni Meclis’te bir de sinemacı yer alacak. Bağımsız aday olan senarist-yönetmen Sırrı Süreyya Önder İstanbul’dan milletvekili seçildi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde ise kaset iddiaları sebebiyle partisinden ihraç edilen ama adaylıktan çekilmeyen İhsan Barutçu milletvekili olmaya hak kazandı. MHP’den aday olan eski milli futbolcu Saffet Sancaklı ise milletvekili seçilemedi.

Haberin Devamı