Ekonomi Mecnur Çolak tutuklandı

Mecnur Çolak tutuklandı

Paylaş
Mecnur Çolak tutuklandı

Borsada manipülasyon yapıldığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen ve aralarından Fenerbahçeli eski futbolcu Mecnur Çolak'ın da bulunduğu 12 kişi tutuklandı

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Bayram Köroğlu tarafından sorgulanan 38 şüpheliden 28’i tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 28 kişi, 2 ayrı grup halinde hakim karşısına çıkartıldı.

Haberin Devamı

>> AYLIK GELİRİNİ DUYANLAR KAHKAHA ATTI

İlk grupta mahkemeye çıkartılan ve aralarında Fenerbahçeli eski futbolcu Mecnur Çolak’ın da bulunduğu 12 kişi, tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi. Diğer gruptaki 16 kişinin ise mahkemedeki sorgusu devam ediyor.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, aralarında Milli Takım Antrenörü Engin İpekoğlu, eski futbolcular Mecnur Çolak, Şenol Ustaömer, borsa çalışanları ve aracı kurum yetkililerinin de bulunduğu 38 kişi gözaltına alınmıştı.

Yaklaşık 9 ay sürdürülen fiziki ve teknik takip sonucu düzenlenen operasyonda, borsada manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen zanlıların 30’a yakın lüks cip ve otomobiline el konulmuş, bazı kişilerin de banka hesapları dondurulmuştu.

Haberin Devamı

Cem TURSUN- Zafer KARAKOÇ/ İSTANBUL, (DHA)