Gündem Medula ilaç sistemi yine felç oldu

Medula ilaç sistemi yine felç oldu

Paylaş
Medula ilaç sistemi yine felç oldu

Uygulamaya dün başlanan karekodlu ilaç takip sistemi sağlıklı çalışmadı, hastalar ilaçsız kaldı

Uygulamaya dün başlanan karekodlu ilaç takip sisteminin sağlıklı çalışmadığı, hastaların ilaca ulaşamadıkları bildirildi. Türk Eczacıları Birliği’nin (TEB) resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, ilaç takip sisteminin çalışmadığı belirtilerek şu görüşlere yer verildi:

"81 ilden birliğimize ulaşan bilgilere göre, şu anda Medula Provizyon Sistemi ve İlaç Takip Sistemi çalışmamaktadır. Eczanelerde hastalarımız mağdur edilmiş vaziyettedir. Bu sistemlerin bir an önce çalışır vaziyette olması gerekmektedir. Sistem, uygulamanın başladığı 16.05.2010 Pazar günü (dün) çalışmış, ancak bu sırada da çok ciddi aksamalar tespit edilmiştir. Sistemin çalışmaması ve çalışır durumdayken de altyapı ve ilaç firmalarının sisteme eksik bilgi girmesinden kaynaklı sorunlar, hastalarımızın ilaca ulaşmasını engellemektedir. Vatandaşların ilaca ulaşımının aksamasında eczacılarımızın herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Ömer Dinçer ile görüşerek, sistemde yaşanan sıkıntıları ve çözüm önerilerimizi arz edecektir."

AA