Siyaset 'Medyanın kulakları bizden derin'
Paylaş
'Medyanın kulakları bizden derin'

Başbakan Tayyip Erdoğan Kanada dönüşü Esenboğa Havalimanı'nda iç ve dış gelişmelere ilişkin soruları da yanıtladı

‘Kırmızı Kitap’ olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nin yenilendiği ve ‘İrticai tehdit’ bölümünden ‘Cemaat’lerin çıkarıldığı öne sürülmüştü. Erdoğan bu yöndeki soruya şu yanıtı verdi: Medyanın kulakları bizden çok daha derin. Bu strateji belgesini biz ne gördük, içeriği hakkında bilgi aldık. Ama anlaşılan medya içeriğini görebiliyor. Henüz böyle bir şey bize gelmiş değil, böyle bir şeyi de görmüş değiliz.

Haberin Devamı

‘Şeyh Said anılabilir’

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet döneminin ilk Kürt ayaklanmasını yapan Şeyh Said için Diyarbakır’da düzenlenecek anma töreni hakkında da şöyle konuştu: Ülkemizde yasalar çerçevesi içerisinde hukuka uygun ne varsa ileri demokrasilerde bunlar yapılabilir. Toplantı gösteri ve yürüyüşlerine uygun olarak hukukumuz böyle bir anmaya müsaade ediyorsa bunu da rahatlıkla her tür sivil toplum kuruluşu, siyasi parti bu tür toplantıları yapabilir.

Türk hava sahası İsrail’e kapalı

İsrail’den haziran başında kalkan bir uçağın Türkiye’ye girmesine izin verilmediği yönündeki haberlerin ardından dün de Başbakan Tayyip Erdoğan Türk hava sahasının askeri İsrail uçaklarına kapatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Yabancı ajanslara isim vermeden konuşan bazı diplomatlar ise “Bu tip izinler dosya dosya ele alınır. Tüm uçakları kapsayan bir yasak yok” dedi. İsrail Sivil Havacılık Dairesi ise ellerine bu konuda bir karar ulaşmadığını söyledi.