Ekonomi Meg Ryan modacılar için geliyor

Meg Ryan modacılar için geliyor

Paylaş
Meg Ryan modacılar için geliyor

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Türkiye'nin tek resmi moda haftası İstanbul Fashion Week'in açılışına Meg Ryan'ın, geleceğini söyledi

Türkiye’nin moda ve tasarım birikimini dünya moda takvimine taşımak üzere kurgulanan ve 3-6 Şubat 2010 tarihleri arasında Santralistanbul’da gerçekleştirilecek İstanbul Fashion Week (İFW) etkinliğinin tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Tanrıverdi, Türk hazır giyim sektörünün İstanbul Fashion Week ile global rekabette bir adım öne çıkacağını belirtti.

Tanrıverdi, tasarım ve üretimden perakendeye, Türkiye’nin tekstil ve moda endüstrisini tüm yön verenleriyle birlikte tek bir platformda buluşturan İFW’nin Türk moda endüstrisinin geleceğine ışık tuttuğunu ifade ederek, "Dünya moda güneşi İFW ile yarın İstanbul üzerinden doğacak" dedi.

İFW ile Türkiye’nin dünya moda takvimine girdiğini anlatan Tanrıverdi, moda tasarımcılarının ve hazır giyim markalarının ortaya koyacakları performans ile dünya modasının gündemine oturacaklarını kaydetti.

Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünya modası İFW ile yılda iki kez İstanbul üzerinden aydınlanacak. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te İstanbul’u dünya modasının ilk 5 şehrinden biri yapmak için çalışıyoruz.

Türkiye’nin tek resmi moda haftası İstanbul Fashion Week’in açılışı için Hollywood’un efsane yıldızı Meg Ryan, ilk kez İstanbul’a geliyor.

Türk tasarımcılarının ve moda markalarının 2010-2011 kış koleksiyonlarını ilk defa görücüye çıkaracakları İFW’de Meg Ryan dört günlük moda maratonunun açılışının ardından İstanbul’u gezecek. Yurt dışından 160 uluslararası basın mensubu bu etkinlikleri izlemek için gelecek.

Haberin Devamı