Tamer Heper Meğer 10 lira aidat önemliymiş
HABERİ PAYLAŞ

Meğer 10 lira aidat önemliymiş

Haberin Devamı

15 daireli bir apartmanda yöneticiyim. Aylık aidatımız 10 TL ama bunu üç daire dışında ödeyen yok. Evin ihtiyaçları var, üç daire de boş duruyor. Bunların tahsilatını nasıl yaparım? ● Ş. A.

Okuyucumun moralini bozmayayım ama aylık 10 TL’yi oturdukları binanın yaşanır halde kalması için iki daire dışında diğerleri ödemiyor ise benim gösterebileceğim yolların hiçbiri işine yaramaz. Bunca yıldır konu ile yakından ilgiliyim. Tam 37 senedir bu köşeleri yazıyorum. Aylık 10 TL’nin ihtilaf kaynağı olacağına ilk defa rastlıyorum.

Aidat ödemeyenler için yapılacak tek şey aleyhlerine icra takibidir. Belki bir, belki iki kişi ödemeyince icra takibi yapılabilir ama 15 daireden 12 daire ödemiyorsa bunlar aleyhine nasıl takip yapacaksınız? Bu sayıda insana takip yapmanın zorluğu elinizde takip için gerekli icra takip harcı ve masrafının olmayışıdır. Her takip ayrı masraf gerektirir. Aidatını ödeyen üç daireden ayda 30 lira toplarsınız ki evin en acil ihtiyacı için mi kullanılır yoksa icra takibi için mi? İcra takibi için kullansanız zaten bu para yetmez.

KIRK KATIR MI KIRK SATIR MI?


Anlattığınız husus binada oturanların, elektriksiz, susuz, gazsız, temizliksiz, bakımsız, onarımsız ve hatta vergi borcu içinde oturmaya razı oldukları anlamına geliyor. Peki borcunu ödeyenler buna katlanmak zorunda mı? Elbette değil. İki şey yapmak mümkün. Birincisi; borcuna sadık üç bağımsız bölüm maliki avans olarak icra takip masraflarını karşılar, bu takipler yapılır, sonra avansı tahsil edilen aidatlardan geri alırlar.

Takip kesinleştiğinde aidat ödemeyenlerin dairelerine haciz tatbik edilir, gerekirse satılır. İkincisi; ya perişan bir binada oturmaya razı olmak veya bırakıp gitmektir. Yani kırk katır mı kırk satır mı? Bakımsız perişan bir binada oturmak kadar çekip gitmek de tavsiye edilir gibi değil ama aylık 10 lira aidatını ödemeyen komşuların bunun dışında daha kim bilir ne problemler yaşatma ihtimalleri vardır. Karar sizin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder