Nedim Şener Meğer o b.ku beraber yemişler
HABERİ PAYLAŞ

Meğer o b.ku beraber yemişler

Tarih 23 Ocak 2007. Yer İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun odası. Toplantı konusu Hrant Dink cinayeti. Katılanlar Aksu ve Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, Emniyet Genel Müdür Vekili Necati Altuntaş, İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek. Reşat Altay toplantıya bir dosya ile katılır.

Dosyaya göre, Rahip Santoro’nun öldürüldüğü saldırıda kullanılan Glock marka silahın ait olduğu çete üyeleri, 19 Ocak 2007 günü Hrant Dink’i öldüren katil Ogün Samast’ın adını daha kamuoyuna açıklanmadan önce 20 Ocak günü saat 18.00’de biliyordu.

Haberin Devamı

Dosyaya göre, çete üyeleri bir polisle dinlemeye takılan konuşmada 20 Ocak sabahı Trabzon’a gelmek üzere otobüse binen Ogün Samast’ı Giresun’da karşılamaya gideceklerini söylemektedir.

‘Gidin bu işi halledin’

Reşat Altay’ın Trabzon’dan getirdiği bu dosyayı okuyan Aksu, yerinden fırlar. 5 Şubat 2006 günü öldürülen Rahip Santoro cinayetiyle 19 Ocak 2007 günü işlenen Dink cinayeti arasında bağlantı vardır.

Rahip Santoro öldürüldüğü ve Dink cinayeti planlandığı dönemde Trabzon Emniyet Müdürü olan karşısındaki İstihbarat Dairesi Başkanı Akyürek’e dönerek, “Ulan ne bok yiyorsun.

Gidin (İstanbul’a) bu işi halledin” diye bağırır. Dink cinayetinden sonra İstanbul Emniyeti’ni üs olarak kullanan üç bakandan birisi olan Abdülkadir Aksu, o günlerde Akyürek’in pisliğe battığını biliyordu.

‘Yandık biz şimdi yandık’

Aksu, Dink cinayetinin azmettiricisi olarak gözaltına alınan Erhan Tuncel’in Ramazan Akyürek tarafından Trabzon Emniyeti’ne Yardımcı İstihbarat Elemanı olarak alındığını, Dink’in öldürüleceğine dair raporu Akyürek’in imzaladığını, Tuncel’in onun imzasıyla elemanlıktan çıkarıldığını öğrenmişti. Tuncel’in bunları anlattığını öğrendiğinde, “Yandık biz şimdi yandık” demişti.

Bunlara rağmen Akyürek’i görevden almak bir yana koruyup kolladı. Yalnız onu mu; Dink’in öldürüleceğine dair raporun geldiği İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’i de İstanbul İstihbarat Şube Müdürü olarak atayan oydu. Bunları 2010 yılında Kırmızı Cuma kitabımda yazmıştım.

Veren: Aksu FETÖ’cüdür

Haberin Devamı

Peki “Aksu bu polisleri neden korudu?” CNNTürk’te Nurettin Veren’in anlattıklarıyla yazdıklarımı birleştirince cevap netleşti. FETÖ’yü yani Fethullah Gülen cemaatini oluşturan 14 kişilik ilk grup içerisinde yer alan Veren, Bakan Aksu’nun Fethullah Gülen cemaatinden (FETÖ) olduğunu, hatta oğlu Murat Aksu’nun küçükken hafta sonları Gülen’in yanında kaldığını anlattı.

Aksu’nun o polisleri neden koruduğu anlaşıldı; Örgüt dayanışması. Kısacası aslında ‘o haltı beraber yemişlerdi’ Ama temizleyemediler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder