Magazin Mehmed Bir Cihan Fatihi oyuncuları kimler? konusu nedir?

Mehmed Bir Cihan Fatihi oyuncuları kimler? konusu nedir?

Paylaş
Mehmed Bir Cihan Fatihi oyuncuları kimler? konusu nedir?

Kanal D'de bu akşam herkesin merakla beklediği Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi başlıyor. Başrollerinde birbirinden ünlü oyuncuların yer aldığı Mehmed Bir Cihan Fatihi'nin oyuncuları ve konusu en çok merak edilenler arasında... Mehmed Bir Cihan Fatihi oyuncuları kimler? konusu nedir?

Yakın döneme en çok damga vuran diziler hiç şüphesiz ki tarih dizileri... İşte bu dizilere bu akşam bir yenisi daha ekleniyor. Mehmed Bir Cihan Fatihi'nin bu akşam Kanal D'de ilk bölümü diziseverlerle buluşuyor. Reytinglerde zirveye oturması beklenen dizinin yayınlanmasıyla birlikte dizinin oyuncuları ve konusu büyük ilgi gördü.



MEHMED BİR CİHAN FATİHİ OYUNCULARI

Sosyal medyaya ve trendlere damga vuran Mehmed Bir Cihan Fatihi'nin oyuncuları arasında Kenan İmirzalıoğlu, Gürkan Uygun, Büşra Develi, Hazal Filiz Küçükköse, Funda Eryiğit, Sedef Avcı, Ertan Saban, İsmail Demirci, Atsız Karaduman, Burak Tamdoğan, Meral Çetinkaya, Altan Erkekli, İdil Fırat, Toprak Sağlam, Kaan Çakır, Serdar Orçin, Yavuz Sepetçi, Leyla Tanlar, Mert Yazıcıoğlu ve Çetin Tekindor yer alıyor.



MEHMED BİR CİHAN FATİHİ KONUSU

1000 yıllık Bizans Devleti'nin sona erdiren, Orta Çağ'ın sonunu Yeni Çağ'ın başlangıcını sağlayan İstanbul'un Fethi'nin sürecini anlatan dizi heyecanla bekleniyor.




1451 yılında, babasının ölüm haberini alıp Manisa’dan Edirne’ye yani payitahta doğru yola çıktığında Sultan Mehmed’in bir büyük hayali vardır. Cihanın göz bebeği Konstantinopolis’i fethetmek. Ancak büyük hayalinin önünde aşılması zor, büyük engeller belirecektir. Kadim şehir yüzyıllar boyunca defalarca kuşatılmış; ama ne toplar güçlü surlarında tek bir gedik açabilmiş ne de Haliç’in devasa zinciri düşman gemilerine geçit vermiştir. Üstelik Mehmed şehri almak istiyorsa yalnız Bizans İmparatorluğu'na ve arkasındaki Hristiyan âlemine karşı değil, devlet içindeki en büyük muhalifi kudretli veziriazam Çandarlı Halil Paşa’ya karşı da mücadele etmek zorundadır.

Çağının çok ötesindeki bu büyük Sultan parlak zekâsı, askeri ve stratejik dehası, aklı ve zafere olan inancıyla, her türlü engeli aşarak ilerler. Tahta çıktıktan iki yıl sonra şehri kuşatır, yalnızca 53 gün süren bir kuşatmanın ardından, “imkânsız” denileni başararak Konstantinopolis’i fetheder. En büyük hayalini gerçekleştirerek adını tarihe yazdırır.



Sultan Mehmed Han’ın en büyük hayali; Konstantiniyye!



Sultan Mehmed Han’ın en büyük hayali Konstantiniyye’nin hükümdarı, Bizans İmparatoru Konstantinos’a Ertan Saban hayat veriyor.

Bizans İmparatorluğu’nun en önemli isimlerden, İmparator Konstantinos’un kardeşi, Bizans ordularının komutanı Demetrios (Serdar Orçin) ağabeyine karşı içten içe hissettiği haset ile Bizans tahtına oturmaya çalışacak.

Demetrios’un çıktığı bu yolda en büyük destekçisi ise, Pontus Prensesi olarak geldiği Konstantinopolis’ de Bizans İmparatoriçesi olma hayalleri kuran sevgilisi Teodora (Toprak Sağlam) olacak.

Sultan Mehmed’i devirmeye çalışacak olan bir diğer isim ise Bizans donanma komutanı Notaras (Yavuz Sepetçi) olacak. Kimsesiz çocuklardan kurduğu, gizli bir suikastçı teşkilatı olan Notaras, siyasi emelleri uğruna kızı Eleni’yi dahi kullanmaya çekinmeyecek. Notaras, Sultan Mehmed için keskin zekası ve güzelliği ile önemli bir savaşçı olan Evdokya’yı (Funda Eryiğit) görevlendirecek. Evdokya, Notaras’ın emri ile Sultan Mehmed’i öldürmeye çalışacak.

Ertan Saban, Bizans İmparatoru Konstantinos oldu!



Ertan Saban projede, II.Mehmed’in en büyük düşmanı Bizans İmparatoru Konstantinos’a hayat verecek. Bizans halkı tarafından sevilen aynı zamanda zeki bir komutan olan Konstantinos, II.Mehmed’in tahta çıkmasıyla birlikte beklenmedik olaylarla karşılaşacak.

Leyla Tanlar ve Mert Yazıcıoğlu, Mehmed Bir Cihan Fatihi’nde!



İçinde kötülük barındırmayan, temiz yürekli Esleme; zaman içerisinde gönlünü Korkut’a kaptıracak ve aşkın çaresizliği içinde kaybolacak. Korkut’un hayatı ise Esleme’ye olan aşkı yüzünden tepetaklak olacak ve kendini aşkı için her türlü zorluğa göğüs gererken bulacak. İki gencin imkânsız aşkı izleyicileri ekran başına kilitleyecek.

Mehmed Bir Cihan Fatihi’nin paşaları!



Yayınlanan tanıtımları ile birlikte rüya kadro olarak adlandırılan Mehmed Bir Cihan Fatihi’nde; Çetin Tekindor, Atsız Karaduman, Burak Tamdoğan ve Kaan Çakır Osmanlı’nın paşaları olarak seyirci karşısına çıkacak. Devlet-i Aliyye’nin en önemli isimlerinden Çandarlı Halil Paşa (Çetin Tekindor), Sultan Murat Han’dan kalan vezir-i azamlık görevini Sultan Mehmed Han ile devam ettirecek ancak aynı zamanda onun her konuda en büyük engeli olacak.

İsmail Demirci, Şehzade Orhan rolü ile Mehmed Bir Cihan Fatihi’nde!



İlgiyle beklenen dizide, Şehzade Orhan karakterine İsmail Demirci hayat verecek. Sultan Murad Han’ın vefatından sonra tahtın bir diğer varisi ve yıllarca Bizans’ın esiri olan Şehzade Orhan, saltanat sırasının kendisine geldiğini düşünerek, her daim Mehmed ile savaşa hazır olacaktır.

Gürkan Uygun, Delibaş karakteri ile Mehmed Bir Cihan Fatihi kadrosunda!



Bugüne kadar yer aldığı projelerle izleyicisinin haklı beğenisini kazanan ünlü oyuncu, yılın merakla beklenen projesinde; Mehmed’in fedaisi Delibaş rolünde. Delibaş, canını Mehmed’e adamış, onun uğrunda ölüp, öldürecek tabiri caizse bir cengaver.


Sedef Avcı, Mehmed Bir Cihan Fatihi’nde Leyla Hatun’a hayat verecek!



Başarılı oyuncu Sedef Avcı, Sultan Murad’ın cariyelerinden biri olan “Leyla Hatun” karakteriyle izleyici karşısına çıkacak. Taşıdığı sır yüzünden beklenmedik kararlar alacak olan Leyla Hatun’un hikâyesi izleyenleri derinden etkileyecek.













Haberin Devamı