Gündem Mehmet Ali Çelebi kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Mehmet Ali Çelebi kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Paylaş
Mehmet Ali Çelebi kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

24 Haziran seçimlerinin en çok konuşulan ismi CHP İzmir 1. bölge milletvekili adayı Mehmet Ali Çelebi oldu. Gönüllü görevlilerle birlikte Şanlıurfa'da bulunan Mehmet Ali Çelebi sosyal medya üzerinden bölgede yaşananları aktarırken vatandaşlar da hakkındaki bilgileri merak ediyorlar.

Mehmet Ali Çelebi, 24 Haziran seçimlerinde en çok konuşulan isim oldu. Şanlıurfa'da gönüllü görevlilerle birlikte sandık başlarında bekleyen Mehmet Ali Çelebi, bölgedeki gelişmeleri anbean geçiyor. CHP İzmir 1. bölge adayı olan Mehmet Ali Çelebi hakkındaki detaylar da merak ediliyor.

Haberin Devamı

MEHMET ALİ ÇELEBİ KİMDİR?

Mehmet Ali Çelebi, 23 Temmuz 1984 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Babası Muharrem Çelebi banka veznedarı, annesi Rukiye Çelebi gardiyandır. Annesi

Amasya Cezaevi’nde görevliydi. 1990 yılında Amasya Atatürk İlkokulu’nda öğrenime başladı ve 1995 yılında bitirip Amasya Anadolu Lisesi ortaokul

bölümünde okumaya başladı 1999 yılında birincilikle bitirdi. Tüm diğer sınavları da kazanmasına rağmen, ağabeyi Volkan’ın Askeri Lise’de okumasının etkisiyle 1999 yılında kendi isteğiyle Maltepe Askeri Lisesi’ni seçti.

2003 yılında İzmir Maltepe Askeri lisesinden 1’lik ile mezun oldu. Kara Harp Okulunu 4.lük ile bitirip 2007 yılında diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mehmet Yaşar Büyükanıt’tan aldı ve teğmen rütbesi ile TSK’ya katıldı.

Haberin Devamı

Mehmet Ali Çelebi, Kara Havacılık Komutanlığında bir senelik eğitimden sonra helikopter pilotu oldu. Mehmet Ali Çelebi, 18 Eylül 2008 tarihinde Ergenekon davasında “terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla gözaltına alındı. İki gün sonra tutuklandı. 2 yıl sonra, 27 Eylül 2010 tarihinde hakim karşısına çıkarıldı. Mehmet Ali Çelebi, Kumpas davalarından dolayı 41 ay cezaevinde yattı.

Telefonuna adli emanette “Sehven” terörist numaralarının eklendiğini ve delil üretildiğini bilirkişi raporları ile belgeledi. 20 Mayıs 2011 tarihinde tahliye edildi. Ekim 2013’te tekrar tutuklandı. Ergenekon davasında 16.5 yıl hapis cezası aldı, ancak daha sonra delillerin sahteliği nedeniyle serbest bırakıldı.