Siyaset Mehmet Aslan'ın vekillik açıklaması
Paylaş
Mehmet Aslan'ın vekillik açıklaması

Genç oyuncu Mehmet Aslan, MHP'den milletvekili adayı olacağı iddiasına fidan dikme eyleminde cevap verdi

İstinye’de Emirgan Korusu’na komşu 158 dönümlük arazinin imara açılacağı iddiaları üzerine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanlığı ’fidan dikme’ eylemi yaptı. MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan ile partililer, imara açılacağı iddia edilen yeşil alana 50 fıstık çamı fidanı dikti. Öğle saatlerinde Boğaz manzaralı alana gelen partililer ’İstinye’ye dokunma’, ’Zengine rant için milletin ağacını kesme’ ve ’İstanbul’un avukatıyız’ yazan dövizler taşıdı. Boş araziye ellerindeki fidanları diken MHP’liler ’bu alanı imara açtırmayacağız’ diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

"İMARA KARŞI MÜCADELE BAŞLATTIK"

Burada bir basın açıklaması yapan Karataş, arazinin imara açılmaması için her türlü mücadeleyi göstereceklerini söyledi. Karataş, "Emirgan Korusu’nun yanı başında bulunan İstinye’deki bir arazide bulunmaktayız. Burası İstanbul’un oksijen depolarından biri ve incisidir. Burada ’rant sever’lere İstanbul’un akciğerlerini teslim etmemek adına buradayız. MHP İstanbul İl Teşkilatı olarak İstanbullulara verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Haksızlığa uğramış, adaletsizliğe uğramış, milletimizi ve insanımızı ilgilendiren bütün meselelerde milletimizin ve vatandaşımızın yanında olacağız" dedi.

Ünlü oyuncu sosyal paylaşım sitesinde daha önce Bahçeli ile 'özçekim' fotoğrafını yayınlamıştı...

Haberin Devamı

"RUHSUZ BİR İKTİDARIN BEYİNLERİNİN BETONLAŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Karataş, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından 3 Mart’ta gerçekleştirilecek ihale öncesinde iktidarı uyarmak adına basın açıklamasını yaptıklarını kaydederek şöyle konuştu: "İstanbul’da nüfusun artışıyla birlikte yeşil alanlarının da buna paralel olarak artması gerekirken yeşil alanların yok edildiğini görmekteyiz. Akciğerlerimiz dediğimiz bu alanlar ne olacak? Yarın rant severlere peşkeş mi çekilecek? Burada imar planı 1 emsal görünüyor. Biz bunun yarın 3 olacağını biliyoruz. Burası yeşil alandı ancak şimdi 16/9 (Zeytinburnu) gibi turizm bölgesi görünüyor. Yani buralar imara açılıyor. 16/9’da dönemin başbakanı, bugünün cumhurbaşkanı orada yapılan 16/9 projesi için üzüntü duyduğunu, orayı yapanların arkadaşı olmasına rağmen kendisini dinlemeyip yaptığını söylemişti, küsmüştü, kırılmıştı. Burada da bir yakın arkadaşı alacak ve Beykoz Koruları’nda olduğu gibi Emirgan Korusu’na yaklaşacaklar. Emirgan Korusu’nu ön görünümlü bahçeleri haline getirecekler. Herşeyi ranta dönük olarak değerlendirerek duygularını ve kalplerini kaybetmiş ruhsuz bir iktidarın beyinlerininin betonlaştığını düşünüyoruz." Karataş, konuşmasının sonunda yetkililere seslenerek, "İstanbul’u beton alan haline getirmeyiniz" çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

MEHMET ASLAN: "BU AĞAÇLARI KESMELERİ İÇİN ÖNCE BİZİ KESMELERİ GEREKİYOR"

MHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ünlü oyuncu ve manken Mehmet Aslan, ağaç dikimi sırasında basının ilgi odağı oldu. MHP’lilerle birlikte fidan diken Aslan, çocukluğunun İstinye’de geçtiğini belirterek, yeşil alanın imara açılmasına karşı çıktı. Mehmet Aslan yaptığı açıklamada, "Eskiden buradaki villalar yoktu ve tamamen yeşil alandı. Piknik yapardık burada. Kar yağdığında burada kaymaya gelirdik. Sonra villa yapmaya başladılar ve ağaçları kestiler. Burası için bir şey yapmasaydım vicdan azabı çekerdim. Bu alanın betonlaşmasına gönlüm razı olmaz. Burayı gözlerine kestirmişler. Biz de elimizden geleni yapacağız ve direneceğiz. Bu ağaçları kesmeleri için önce bizi kesmeleri gerekiyor" dedi.

ÜNLÜ OYUNCU ADAY OLACAK MI?

Öte yandan Aslan, MHP Milletvekili adayı olacağı yönündeki iddialarla ilgili basın mensuplarının bir sorusuna "Şu anda yürütmekte olduğum bir görev var. Ben verilen görevleri yerine getirmeye çalışacağım. Görevler bitmez, hayatta herşey nasip kısmet. Vatan için, ülkem için partim için ne gerekiyorsa elimden geleni yaparım" diye yanıt verdi. (FOTOĞRAF)

Haberin Devamı