Yaşam Mehmet Erdem

Mehmet Erdem

Paylaş
Mehmet Erdem

Bilmiyorum farkında mısınız televizyon ekranını ve magazin sayfalarını işgal eden onca yeteneksizin arasında müzik dünyamız müthiş bir yıldız çıkardı: Mehmet Erdem

CANDAŞ TOLGA IŞIK

Haberin Devamı

candas@posta.com.tr

Bağırıp çağırmadan adeta konuşur gibi şarkı söyleyen, şarkıları saçma sapan elektronik gürültülere boğulmamış 10 numara bir müzisyen Mehmet. Ben ki çok müzik meraklısı biri değilimdir. Ama şu sıralar neredeyse her yerde Mehmet Erdem dinliyorum. Tabii Mehmet Erdem deyince akla ilk ‘Hakim Bey’ geliyor ama benim tavsiyem Mehmet’in sesinden ‘Herkes Aynı Hayatta’ ve ‘Yalan’ı bir dinleyin. 1 hafta başka bir şey dinleyemeyeceksiniz.

Bir hikaye bir ülkeyi bu kadar mı güzel anlatır!

Padişahın biri İstanbul’un girişine bir kapı koyar. İstanbul’a girmek isteyenlerden 10 akçe giriş ücreti alınmasını emreder. Halktan ses çıkmaz! Birkaç hafta sonra giriş ücreti 20 akçe olur. Bakarlar ki halktan tepki yok 100 akçeye çıkarırlar giriş ücretini... Halktan yine ses çıkmayınca padişah “Bir kapı da İstanbul’un çıkışına koyun hem girişten hem çıkıştan ücret alın” der.

Haberin Devamı

Halktan hala hiçbir itiraz gelmeyince padişah vezirlerinin kendisine doğru bilgi vermediğinden şüphelenir ve halkın ileri gelenlerini saraya çağırır. Padişah der ki “Daha düne kadar İstanbul’a giriş bedavaydı. Şimdi hem girişte hem çıkışta kapı koyduk. 100 akçe de ücret alıyoruz. Bir şikayeti olan yok mu?” Önce kimseden ses çıkmaz... Sonra kalabalıktan bir adam elini kaldırır “Benim bir şikayetim var padişahım” der. “Söyle” der padişah... “Girişte ve çıkışta çok kuyruk oluyor. Acaba kapıdaki görevli sayısını artırabilir misiniz?”

AMERiKA’NIN SEÇiMi!

Amerika’daki seçimlerde demokratların ve cumhuriyetçilerin yaptıkları toplam seçim harcaması 2 milyar doları geçmiş. (Yuh!) Peki, Obama’nın ikinci dönemi için Amerikan basınında ‘ustalık dönemi’ yorumları çıkmasına kaç puan? Bu arada Obama’nın seçimi kazandıktan sonra yaptığı konuşmadan öğrendik ki “Amerika’nın da en büyük zenginliği farklılıklarıymış” O değil de, Amerika’daki başkanlık seçimleri ile duyduğum en güzel yorumu berberim Osman Abi yaptı: “İyi ki öteki herif gelmedi. Obama en azından tanıdığımız, bildiğimiz insan!”

HiÇ ANLAMIYORUM

- Tarkan neden Megastar?

Haberin Devamı

- Ajda neden Süperstar?

- Bülent Ersoy neden Diva?

- İbo neden İmparator?

- Zeki Müren neden Sanat Güneşi’mizdi?

- Türkan Şoray neden Sultan?

- Metin Oktay büyük futbolcuydu, gol kralıydı... Ama neden Taçsız Kral? Yanlış anlaşılmasın şüphesiz bu insanlar kendi alanlarında son derece değerli ve saygıdeğer isimler... Ancak bu lakapları neden aldılar? Kim verdi? Neden verdi? Bilen varsa bir zahmet bana da anlatabilir mi?

FiKRET ORMAN NE DiYOR?

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ı Kanaltürk’teki Bunu Konuşalım’da misafir ettim. Başkan dedi ki:

- Quaresma ile Beşiktaş’ın işi bitti.

- Bundan böyle sponsor biletleri uygulaması kalkacak.

- Ben hakim değilim, savcı değilim. Dolayısıyla Demirören’e hesap sormak benim işim değil.

- Başkan olmak hayalimdi çok onur duyarım bu koltuğa oturduğum için ama bedel ödediğim anlar oldu!

- Kapalı tribün biletleri ucuzlamayacak. Maç seyretmek isteyen paraya kıyıp bilet alacak.

(18.11.2012 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)