Spor Mehmet Okur: '40 yaşına kadar oynarım'

Mehmet Okur: '40 yaşına kadar oynarım'

Paylaş
Mehmet Okur: '40 yaşına kadar oynarım'

Mehmet Okur: '40 yaşına kadar oynarım'

NBA takımlarından Utah Jazz'da forma giyen milli basketbolcu Mehmet Okur, yaşadığı sakatlığın ardından eskisinden daha iyi duruma geleceğini söyledi.

The Salt Lake City Tribune Gazetisi'nde Mehmet Okur'la ilgili "Okur korkuları ve kuşkuları yenip eski formunu buluyor" başlıklı haberde Memo'nun ne kadar zor bir dönem geçirdiği, hatta bir ara basketbolu bırakma aşamasına bile yaklaştığına yer verildi. Aşil tendonu ameliyatından sonra rehabilitasyon dönemini geçirdiği Kaliforniya, Santa Barbara'da yer alan ve dünyanın bu konuda en etkili yeri olarak gösterilen Elliott P3 tesislerinde geçirdiği ilk haftalarda Memo'nun moralinin dibe vurduğu söyleniyor. Tesis direktörü Marcus Elliott tesise ilk geldiğinde Memo'nun bir baldırının diğerine oranla yarı yarıya küçüldüğünü ve fiziksel olarak da çok kötü durumda olduğunu açıkladı. Elliott, "Aşil tendonu ameliyatlarından dönmek çok zordur. Çünkü tüm vucüttaki en güçlü tendonu koparmış oluyorsun ve onu tekrar kazanmak da bir o kadar zor oluyor. Memo'nun sol bacağında hiç güç kalmamıştı. Morali iyi değildi, Normalde çok esprili ve güler yüzlü birisi ama çok düşünceliydi. Ona kendine güvenmesini tekrar sağlamaya çalıştık. Hiç kimseye yüklenmediğimiz kadar ona yüklendik, çünkü sakatlığı gerçekten çok ciddiydi. Ama ne kadar çalışırsan çalış ki çok ciddi, çok disiplinli çalıştı, beynin bazı şeyleri kabullenmesi kolay olmuyor. Bu tür geri dönüşlerin fiziki yönü kadar mental yanı da önemli" dedi.

Mehmet Okur ise P3 sistemine inandıktan ve ona göre çalışmaya başladıktan sonra beşinci aydan sonra kendine güvenini tekrar kazanmaya başladığını, hem kendisine hem de bacağına güvendiğini belirterek, "Bunu anladıktan sonra kararlıydım. Eskisinden daha iyi geri dönecektim. Gerçekleri kabullendim ve ona göre geri adım atmadan çalıştım" diye konuştu.

Coach Jerry Sloan ise Memo'nun kendisine garanti verdiğini belirterek, oyuncusunun böyle bir garantisini ilk defa duymadığını ve daha önce de verdiği garantileri yerine getirdiğini açıklarken, "2004-2005 sezonundan sonra onunla çok da mutlu değildim. Sezon bitince aldım karşıma konuştuk. 2005-2006 sezonu için yazın çok çalışacağını ve çok farklı bir sezon geçireceğini belirtti. Ben de bu tür şeyleri daha önce de çok gördüğüm ve duyduğum için sadece bekleyelim görelim dedim. Ama hakikaten bambaşka bir oyuncu vardı karşımda. Şimdi 6 yıl sonra aynı şeyleri söyledi. Bekleyelim görelim" dedi.

Sloan, milli oyuncumuzun o dönemde çok çalıştığını ve ondan sonra kariyerinin müthiş bir çıkış yakaladığını söylerken, özellikle de son 3 ayda ameliyatın etkisinden tamamen kurtulmak için oyuncusunun azmini ve kararlığını da takdir ettiğini ekledi.

Çok iyi bir atlet olmadığından dolayı 40 yaşına kadar rahatlıkla oynayabileceğini açıklayan ve hedefinin de bu olduğunu belirten milli basketbolcu, "Ben zaten çemberin üzerinde oynayan bir oyuncu değilim. Bundan sonra da farklı olmayacak, ama eskisinden daha iyi duruma geleceğime inanıyorum. Hep bunu hedefleyerek çalıştım" dedi.

Haberin Devamı