Spor Mehmet Özdikek: Hakemler futbola zarar veriyor

Mehmet Özdikek: Hakemler futbola zarar veriyor

Paylaş
Mehmet Özdikek: Hakemler futbola zarar veriyor

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, "Futbolun esas aktörleri oyunculardır, hakemler değildir. Sadece bizim maçta değil, son zamanlarda oyunun aktörü hakemler olmaya başladı. Bu durum futbola zarar vermeye başladı" dedi.

Hacı Boydak Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Özdilek, geçen hafta sahalarında Gaziantepspor karşısında hiç beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını belirtti.

Gaziantepspor’a 1-0 yenildikleri maçta hakemin skoru etkilediğini savunan Özdilek, şunları kaydetti:
"Futbolun esas aktörleri oyunculardır, hakemler değildir. Sadece bizim maçta değil, son zamanlarda oyunun aktörü hakemler olmaya başladı. Bu durum futbola zarar vermeye başladı. Dolayısıyla aktör olmasınlar, sadece oyunu yönetenler olsun. Yoksa inancımız, güvenimiz sonsuz, bunlarda azalma yok. Bundan sonra gerginliği had safhada olan maçlar yönetecekler. Dolayısıyla biraz daha hassas, ön plana çıkmayan, oyunun konuşulduğu müsabakalar olması tek temennim. Her maçtan sonra kazanan da kaybeden de hakemi konuşuyor. Bu kadar çok konuşulduğu yerde bu sefer hakem camiası zarar görmeye başlıyor. Bu da hakem camiası için çok sağlıklı bir süreç değil."

Özdilek, bu hafta Akhisar Belediyespor’a konuk olacaklarını hatırlatarak, kendilerini zor bir maçın beklediğini ifade etti.
Akhisar Belediyespor karşısına Gaziantepspor mağlubiyetini telafi etmek için çıkacaklarını vurgulayan Özdilek, şöyle devam etti:
"Deplasmanda her iki takımın hassas olduğu bir müsabaka oynayacağız. Bu son 4 haftada 3. deplasman maçımız olacak. Zor bir süreçten geçiyoruz. İki tarafın da kaybetmemesi gereken bir müsabaka gibi görünüyor. İçeride kaybettiğimiz maçı telafi etmek adına en önemli müsabaka Akhisar Belediyespor karşılaşması olacak. Deplasmanda iyi oynayan bir takımız. Umarım oradan arzu ettiğimiz sonucu alır ve Kayseri’ye döneriz."

Özdilek, takımdan ayrılmak için kendilerine başvuran ancak kulüp bulamayan orta saha oyuncusu Mandjeck’in yeniden takımla çalışmalara başlayacağını da sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı